Mudanya Mütarekesi Kitap Oldu

Mudanya Belediyesi, Mudanya Mütarekesi´nin 92. yıl dönümünde Bursa belleğine önemli bir eser kazandırdı. Mudanya´nın zor yılları bir kitapta toplandı. Mudanya Belediyesi´nin katkılarıyla Hüseyin Ge

Mudanya Belediyesi, Mudanya Mütarekesi´nin 92. yıl dönümünde Bursa belleğine önemli bir eser kazandırdı. Mudanya´nın zor yılları bir kitapta toplandı.
Mudanya Belediyesi´nin katkılarıyla Hüseyin Genç imzasıyla çıkan, "İşgal, Mütareke ve Mübadele" alt başlıklarını içeren kitapta Mudanya´nın kısa tarihi de yer alıyor. Kitapta Kurtuluş Savaşı öncesi ve sonrasında Mudanya´nın içinde bulunduğu durum anlatılıyor. 105 sayfadan oluşan kitap hakkında bilgi veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eserinin mütareke kutlamalarında halka ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.
Türkyılmaz, `´Mudanya´yı, barış ve kardeşlik kenti haline getireceğiz. İlçemizde tarihi, kültürel, sosyal ve turizm alanlarında birçok faaliyet tertipledik. Mudanya ve Bursa halkının ilgi gösterdiği Mudanya Mütarekesi´nin 92. yıl dönümündeki kutlamalar bunun son örneği oldu. Bu yılki törenlerin, öncekilerden daha görkemli geçmesi için elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içinde olduk" dedi.
(MŞ)

16.10.2014 16:44:19 TSI

Google+ WhatsApp