Mezarlık çıkışı 2 kişiyi silahla yaralayan sanığa 9 yıl hapis

Mezarlık çıkışı 2 kişiyi silahla yaralayan sanığa 9 yıl hapis

Talas ilçesinde mezarlık çıkışı 2 kişiyi tabancayla yaralama suçundan yargılanan Y.U., toplam 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 3 Eylül 2021'de Talas Reşadiye Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre Y.U. ile Z.G, vefat eden yakınlarının cenazesini defnetmek için geldikleri Babaoğul mevkisindeki mezarlığın önünde, tartışma yaşadı. Tartışma kavgaya dönerken Y.U. tabanca ile Z.G. ve yanında bulunan Ş.A.'yı silahla yaraladı. Y.U. hakkında ‘kasten yaralama’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan dava açıldı. 
 
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Y.U. ve avukatı katılırken müştekiler Z.G. ve Ş.A. katılmadı. 
Sanık Y.U. mahkemedeki ifadesinde, “Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Tehlike hissettim, savuşturmak istedim. Beraatimi istiyorum, pişmanım” dedi. 
 
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık Y.U. hakkında Z.G'ye yönelik ‘kasten yaralama’ suçundan 6 yıl 8 ay,  Ş.A'ya ‘kasten yaralama’ suçundan 4 ay ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçundan da 2 yıl olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezasına hükmetti. 1000 lira da adli para cezasına çarptırılan sanığın tutuklanmasına karar verildi

Google+ WhatsApp