Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç:

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç:

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaat atıkları, inşaat temel toprağı veya işe yaramaz olarak toprak ve malzemelerin rastgele yerlere dökülmesinin yasak olduğunu söyledi.
Çevre ve halk sağlığını önemsediklerini ve görüntü kirliliğine karşı olduklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “İnşaat temel kazısından çıkan temel topraklar ile tadilat yapılan ev ve işyerinden çıkan inşaat atıklarının rastgele yerlere döküldüğünü tespit ediyor ve bu konuda şikayetler alıyoruz. Bilindiği üzere 5226 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41-4 nolu maddesine istinaden ‘İnşaat artıklarını, bunların depolanması veya toplanması için ayrılan yerler dışına atmak’ para cezası verilebilmektedir. Ancak belediye olarak bizim amacımız para cezası kesmek değil bu konuda bilinçli bir toplum oluşturmaktır. Elinde moloz bulunan vatandaşlarımız belediyemize müracaat ederek zabıta biriminden ilgili yazılı onay alarak moloz artığını gösterilen ve belirtilen alanlara dökebilecektir.”dedi. Melikgazi Belediyesi olarak bir çok yere köprü ve menfez veya viyadük yaptıklarını ve moloz atıklarını bu alanlara yönlendirdiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, rastgele dökülen molozların rüzgarlı havalarda toz oluşturduğunu ve görsel kirlilik ile çevreye zarar verdiğini sözlerine ekledi.
Semtlerine veya mahallerine moloz dökülen vatandaşlar, bu durumu belediyeye telefon ederek ihbar ettiklerini, yetkililerin hemen bu çirkinliğe müdahale ettiklerini bundan dolayı Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiklerini söylediler.

Google+ WhatsApp