Kocasinan'dan 'başkan Sizi Dinliyor' Toplantısı

Kocasinan'dan 'başkan Sizi Dinliyor' Toplantısı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yine, yeni ve bir ilk uygulamayla, ’Başkan Sizi Dinliyor’ temalı mahalle toplantılarına başladıklarını, her hafta bir mahallede vatandaşla buluşacaklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak mahallesinde vatandaşa giderek, ’Başkan Sizi Dinliyor’ temalı mahalle toplantılarıyla bir araya geldiklerinin altını çizerek, "Amacımız; mahallenin sorunlarını, yapılması gerekenleri mahalle sakinlerinden bire-bir dinleyerek, yerinde tespit ederek, çözümünü de en kısa zamanda elimizden geldiği ölçüde yine orada yerinde oluşturmak" dedi. İlki Yeşil Mahalle Semt Konağı’nda yapılan toplantıda, çağın çok hızlı değişip, dönüştüğünü vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar," Mahallelerin ihtiyaçları, belediyenin hizmet alanları değişiyor. Bundan dolayı biz de hızlı bir şekilde bu değişime, dönüşüme ayak uydurarak, mahallelerin ihtiyaçlarına, mahallede yaşayanların ihtiyaçlarına, bu değişime ve dönüşüme ayak uyduracak şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Bu çağdaş dönüşümü İnşallah hızlıca gerçekleştireceğiz. Şehirde bir farklılık ve değişim oluşturmak için gayret içerisindeyiz. Zamanla bu gayretimiz her bir mahallemizde hızlı bir şekilde görünecek. Hem mahallede yaşayan sakinlerimiz hem de şehrin geneli bu değişim ve dönüşümü hissedecek" diye konuştu. Yeşil Mahalle’den başlayarak bundan sonra her hafta bir mahallede ’Başkan Sizi Dinliyor’ toplantıları yapmayı planladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Bugün burada siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelme fırsatı oldu. Sadece mahallenin sorunlarını konuşmak için değil hasbihal etmek için de bir aradayız. Sık sık bu şekilde bir araya gelip muhabbet etmeye devam edeceğiz. Sadece belediye başkanı olarak ben değil bütün ekip arkadaşlarımla birlikte buradayız. Bugün konuşulanların, kağıda dökülenlerin başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz tarafından harfiyen takip edileceği konusunda samimiyetimize inanmanızı istiyorum" şeklinde konuşmasını bitirdi. Daha sonra vatandaşların yazılı ve sözlü isteklerini alan Başkan Çolakbayrakdar soruları da cevaplandırırken, "Kurban Bayramı’ndan sonra Yeşil Mahalle’de besiciliğe ve ahırda hayvan bakımına izin vermeyeceğiz. Elektrik, su, doğalgaz ödemeleriyle ilgili burada ödeme noktası yaptık. En yakın zamanda tahsildarı gelecek. Haftanın belirli günlerinde tahsilat için bir veznemiz bulanacak. Bu bölge üzerindeki kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar başladı. Hilal, Sancaktepe, Boztepe ve Yeşil Mahalle’ye hitap edecek bir kadın gelişim merkezini de programımıza aldık. Hemen yan tarafta Kaymek binamız var. Burada sizlere müjdesini verelim: Oranın parkı için ihale yapıyoruz. Çocuklarımız için de basketbol ve futbol sahasını zaten yapıyoruz" şeklinde bilgiler verdi.
Yeşil Mahalle Muhtarı Nesim Aksu da konuşmasında, "Başkanımız bize bir mahalle konağı yaptırdı. Vatandaşlarımız sürekli gelip burada vakit geçiriyor, yaşlılarımız çay ve kahvesini içiyor. Bugün de başkanımız sağ olsun gelip mahallenin sorunlarını dinledi. Hizmetlerinin devamını diliyoruz" şeklinde görüşlerini dile getirirken Hilal Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç da, "Böyle bir Semt Konağı’nın darısı İnşallah bizim başımıza. Bizim mahallemize de inşallah böyle bir yatırım yapılarsa kendilerine şimdiden teşekkür ederiz" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Kocasinan'dan 'başkan Sizi Dinliyor' Toplantısı

Google+ WhatsApp