Manisa´da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı´nın 91´inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Manisa´da da Karaman Ermenek´teki maden faciasının gölgesi altında gerçekleştirildi. Manisa´da gün boyu ve akşam yapılması planlanan tüm

Cumhuriyet Bayramı´nın 91´inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Manisa´da da Karaman Ermenek´teki maden faciasının gölgesi altında gerçekleştirildi. Manisa´da gün boyu ve akşam yapılması planlanan tüm eğlenceler iptal edildi.
Manisa´da Cumhuriyet Bayramı´nın 91´inci yılı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´ın makamında Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün katılımıyla tebrikleri kabul etmesi ile başladı.
Makamdaki tebrik kabulünün ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bindikleri araçla, valilik binası önünden başlayarak törene katılan askeri birlikler, öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladılar. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´ın makamında gerçekleşen kabule katılan Manisa´nın merkez ilçeleri Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkanları Mehmet Çerçi ile Ömer Faruk Çelik, protokolde kendileri için yer ayrılmadığı gerekçesiyle töreni terk ettiler.
Bu arada Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri törene katılan vatandaşlara kırmızı beyaz karanfil dağıttı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yaptı. Bektaş konuşmasına Ermenek´te su basan madende mahsur kalan 18 işçinin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Bektaş, "Saygıdeğer Manisalılar sözlerimin başında ben de dün Karaman ilimiz Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 18 işçimizin sağ salim kurtulması dileklerimi niyazlarımı iletmek istiyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Manisa´nın işgale uğramış bir şehir olarak cumhuriyetin daha anlamlı olduğunu kaydeden Vali Bektaş şunları söyledi:
"Bugün burada Manisa´da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91´inci yıldönümünü idrak ediyoruz. Manisa gibi işgali görmüş, milletimizin istiklal mücadelesine katışmış bir şehirde cumhuriyet kutlaması elbette daha çok anlam kazanıyor. Cumhuriyetle biz bağımsızlığımızı kazanmışız. Ülkemizi işgalcilerden temizlemişiz. Milletimiz çağa ayak uydurarak, önemli bir projeye, Türkiye Cumhuriyeti projesine imza atmış."
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş´ın konuşmasının ardından Celal Bayar Üniversitesinin aerobik grubu tarafından dans gösterisi yapıldı. Gösteri protokol üyeleri tarafından uzun süre alkışlanırken, dans gösterisinin ardından Gazi İlköğretim Kurumları halk oyunları ekipleri de zeybek oyunu sergilediler.
Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Manisa´daki kutlama programı, askeri birliklerin, gazilerin ve okulların tören yürüyüşü ile sona erdi.
Bu arada Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gün boyu düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerin ve akşam verilecek olan konserlerin Ermenek´teki maden faciası nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
(SC-Y)

29.10.2014 12:45:06 TSI

Google+ WhatsApp