Kulp´ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kulp ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları renkli görüntül

Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Kulp ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı´nın tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar daha sonra Yatılı Bölge Ortaokulu sahasında devam etti. Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Aydın Kutlu ve Kulp İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Okut, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını tebrik etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı yaptı. Kaymakam Maraşlı, "Büyük özverilerle yürütülen Kurtuluş Savaşı mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir.Cumhuriyet; işgalin ve yıkılmışlığın ardından, yok olmak üzereyken aziz milletimizin atalarından aldığı güç ve inançla kazandığı bağımsızlık mücadelesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiş olan Cumhuriyet, Cumhurun yani vatandaşların eşit haklara ve kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olmasını sağlamıştır. Türkiye, cumhuriyetle birlikte güçlü ve istikrarlı bir ülke olmanın yanında, siyasi, sosyal ve ekonomik alanda gerçekleştirilen değişimlerle de bölgesinde ve dünyadaki önemini pekiştirmiştir" dedi.
Öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgi şiirler okudu. Öğrencilerin şiirlerini okunmasının ardından Kulp ilçesine bağlı okulların hazırlamış olduğu bir birinden güzel gösteriler sergilendi. Daha sonra ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, resmi geçitlerin ardından sona erdi.
(MT-AKK-Y)

29.10.2014 14:37:24 TSI

Google+ WhatsApp