Köprübaşı´nda Halka 2 Kamyon Nar İkram Edildi

Manisa Köprübaşı´nda bir firma tarafından 230 dönüm alanda yetiştiriciliği yapılan nar meyvesi Köprübaşı Belediye Başkanlığı ile işbirliği halinde vatandaşlara dağıtıldı. Son yıllarda Köprübaşı´nda ü

Manisa Köprübaşı´nda bir firma tarafından 230 dönüm alanda yetiştiriciliği yapılan nar meyvesi Köprübaşı Belediye Başkanlığı ile işbirliği halinde vatandaşlara dağıtıldı.
Son yıllarda Köprübaşı´nda üretimi artan narın insan sağlığına olan önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak için Kent Meydanı´nda vatandaşlara 2 kamyon nar ikram edildi.
Nar ve nar suyu hakkında bilgi veren Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Fatma Akman "İlçemizde yaygın olarak yetiştiriciliği ve ihracatı yapılan nar çeşidi Hicaz nardır. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de son yıllarda nar suyuna ve konsantresine talep oldukça artmıştır. Nar´ın taze olarak yenen bir meyve olması yanında suyu, özel serinletici etkisi dolayısıyla ateşli hastalıklarda ateş düşürücü ve diğer içeceklerde katkı olarak kullanılır. Bağırsak parazitlerini düşürücü, ishal ve dizanteriyi iyileştirici, adale kasılmalarını giderici, tansiyon düşürücü vb. özellikleri vardır. Son yıllarda yapılan araştırmalarda nar meyvesinin bu etkileri doğrulanmıştır. Nar, tansiyon düşürücü bir etki gösterebileceği, kan damarlarında birikimleri tersine çevirebildiği ve içerdiği şekerlerin antioksidanları tarafından tutularak kan şeker seviyesinin düzenini sağlayabildiği saptanmıştır. Narın değişik kısımlarından hazırlanmış preparatlar kanser tedavisinde kullanılmıştır" dedi.
Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, firma yetkililerine bu organizasyondan dolayı teşekkür ederek Köprübaşı´nın her türlü ürünün yetiştiği bir bölge olduğunu ve beklediklerini söyledi.
(ÜA-KE)

17.10.2014 16:00:07 TSI

Google+ WhatsApp