Konya´daki Cinayet Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

Konya´nın Akşehir ilçesinde yaklaşık 10 gün önce ortadan kaybolan 24 yaşındaki genci öldürdükten sonra boş bir evin bahçesine gömdükleri iddia edilen 2 kişi, adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye

Konya´nın Akşehir ilçesinde yaklaşık 10 gün önce ortadan kaybolan 24 yaşındaki genci öldürdükten sonra boş bir evin bahçesine gömdükleri iddia edilen 2 kişi, adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 gün kadar önce F.Ö isimli kadının Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne giderek eşi Tahir Özkan´dan haber alamadığını belirterek kayıp başvurusunda bulunması üzerine çalışma başlatıldı. Durumu inceleyen polis, MOBESE kameralarından da yararlanarak Tahir Özkan´ın en son Nurullah Ç. (24) ve Adile K. (38) ile irtibat kurduğunu belirledi. Şahısları sorguya alan polis, çapraz sorgulama sonucunda Tahir Özkan´ın öldürülerek Adsız Mahallesi´ndeki boş bir evin bahçesine gömüldüğünü tespit etti. Adsız Mahallesi Aşağı Cadde´deki sahiplerinin yurt dışında olduğu öğrenilen evin bahçesinde savcı eşliğinde yapılan çalışmalarda Tahir Özkan´ın cesedine ulaşıldı. Gömüldüğü yerden çıkarılan ceset otopsi için Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Nuruhllah Ç. ve Adile K. de cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Tahir Özkan´ın yapılan otopsisinde ise vücudunun 3 yerinde kurşun yarası tespit edildi.


GÖMECEKLERİ YERİ ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞLAR
Nurullah Ç.´nin emniyetteki sorgusunda, cinayetten önce Adsız Mahallesi´nde sahiplerinin Almanya´da olduğu öğrenilen evin bahçesine gelerek mezar kazdığı, akşam da Adile K. ile birlikte Tahir Özkan´ı alarak olay yerine geldiği, burada bir süre alkol aldıktan sonra Tahir Özkan´ı 7,65´lik silahla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Nurullah Ç.´nin cesedi Adile K. ile birlikte önceden kazdıkları mezara gömdükleri öne sürüldü.
Cinayet zanlıları Nurullah Ç. ve Adile K., emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolü için Akşehir Devlet Hastanesi´ne götürüldü. Hastanedeki işlemlerin ardından cinayet zanlıları adliyeye sevk edildi.
(CF-AH-CC-Y)

29.10.2014 13:10:23 TSI

Google+ WhatsApp