Kızkalesi, Yatırım Bekliyor

Yaz aylarında nüfusu 100 bini bulan Kızkalesi, bu yıl tesislerdeki doluluk oranıyla turizmde adeta patlama yaşadı. Ancak Kızkalesi´nde turizminin daha da canlanması ve beldenin turizmden hak ettiği pa

Yaz aylarında nüfusu 100 bini bulan Kızkalesi, bu yıl tesislerdeki doluluk oranıyla turizmde adeta patlama yaşadı. Ancak Kızkalesi´nde turizminin daha da canlanması ve beldenin turizmden hak ettiği payı yeterince alabilmesi için, ihtiyaç duyulan yatırımların yapılması gerektiği belirtildi.
Kızkalesi Kültür Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Mersin´in iklimi ve coğrafyasıyla hayranlık uyandıran bir il olduğunu ifade ederek, Antalya gibi desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çalışkan, "Nasıl teşviklerle Antalya `turizmin kalbi´ olduysa, Mersin´e de böyle bir destek bekliyoruz. Denizimiz eşsiz güzelliğe sahip ve sahillerimiz çok temiz. Mersin, turizmin parlayan yıldızı olmak için çok müsait bir şehir" diye konuştu.
Mersin´in, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra portakalı, limonu, serası, sebze ve meyve üretimi ile Türkiye´ye ve ihracat yoluyla tüm dünyaya 12 ay boyunca hizmet eden bir il olduğunu söyleyen Çalışkan, tek eksiklerinin yatırım olduğun kaydetti.
Çukurova Uluslararası Havalimanı ve Akdeniz Sahil Yolu´nun bir an önce tamamlanmasını isteyen Çalışkan, "Biz bu yatırımları KDV ve vergi yolu ile devletimize en fazla 5 yıl içerisinde geri ödemiş oluruz. Mersin´i ve Çukurova´yı seven bir insan olarak, devletimize sesleniyorum. Bize bu hizmeti versinler. Biz devletimize girdisini fazlasıyla yaparız" dedi.
Mersin´e yeni atanan Vali Özdemir Çakacak´ın bugüne kadar ele alınmayan konuları çözüme kavuşturacağına inandığını belirten Çalışkan, "Valimizin Mersin´e büyük hizmetler vereceğini umuyoruz. Sayın Valimizin görev süresi içerisinde havalimanı ve kıyı yol şeridi tamamlayacağına dair inancımız tam" diye konuştu.
(ADN-Y)

17.10.2014 11:10:47 TSI

Google+ WhatsApp