Kayseri Valisi Çiçek: “Kahramanmaraş’tan, Kayseri’ye kara sevdalı bir adam olarak döndüm”

Kayseri Valisi Çiçek: “Kahramanmaraş’tan, Kayseri’ye kara sevdalı bir adam olarak döndüm”

‘6 Şubat Asrın Felaketi’ anma programında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; Ben Kayseri'den deprem bölgesine Kahramanmaraş'a giderken Kayseri’yi çok seven Kayseri’ye hizmet etmekten onu duyan bir valiydim ama Kayserinin oraya yağmur olup yağdığını gördüğümde, Kayserinin her yerde yanımızda olduğunu gördüğümde artık Kayseri’ye kara sevdalı bir adam olarak geri döndüm” dedi.

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda ‘6 Şubat Asrın Felaketi’ anma programı gerçekleştirildi. Programa  Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tugg. Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabök, İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
 
 
‘6 Şubat Asrın Felaketi’ anma programında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “Kahramanlarımız karşımda buradan baktığımda karşımda gerçekten kahramanları görüyorum neredeyse bu salonun tamamı deprem bölgesinde bulundu, deprem bölgesinde mücadele etmedi adeta savaş yaptı. Savaşa gider gibi gittiniz günlerce, gecelerce orada  mücadele ettiniz yüzünüzün akıyla da çıkıp geldiniz. Ben Kayseri'den deprem bölgesine Maraş'a giderken Kayseri’yi çok seven Kayseri’ye hizmet etmekten onu duyan bir valiydim ama Kayserinin oraya yağmur olup yağdığını gördüğümde, Kayserinin her yerde yanımızda olduğunu gördüğümde artık Kayseri’ye kara sevdalı bir adam olarak geri döndüm. Allah deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yardımcısı olsun Kayserililerden de binlerce kez razı olsun diyorum” dedi. 
 
 
Öte yandan Kayseri’nin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç; “Asrın felaketi dediğimiz bu tablo karşısında adeta bir sınav verdik ama bu sınavı şüphesiz başarıyla sona erdirdik fakat 50 bin tane canımızın gittiği 100 binlere yakın yaralıların olduğu ve onların tedavisi için gayretler gösterildi bu acı tablo karşısında kelimelerin bittiği bir anı yaşıyoruz. Elbette farklı düşüncelerimiz ve yaşantılarımız olabilir ama Kayserimizin insanı Türk bayrağımızın altında  birliğin beraberliğin, dayanışmanın ve fedakarlığın sembolü bir şehirdir. Sizlerin hizmetkarı olmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp