Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB) ’Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite’ Vali Gökmen Çiçek’in Katılımı ile  Gerçekleştirildi.

Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB) ’Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite’ Vali Gökmen Çiçek’in Katılımı ile Gerçekleştirildi.

Kayseri Ticaret Borsası'nda (KTB) 'Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite' Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyeli var" derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “3 yılda 100 milyon TL tarım ve hayvancılığa hibe bağlamında destek verdik. Bu sene de sadece 60 milyon TL ayırdık.” dedi.

KTB'de düzenlenen toplantıya, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Akgün Ergül, Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş ve borsa üyeleri katıldı.

"Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyeli var"

Toplantıda konuşma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyelinin olduğunu söyleyerek, "Kayseri'nin bu kadar tarım ve hayvancılıkla ve bu kadar büyük potansiyeli olduğunu bilmiyordum. Tabi ki pastırma, sucuk ve mantıyı biliyordum ve tüketiyordum. Büyükbaş hayvan sayısının 500 binlerde olduğunu bilmiyordum. Küçükbaş hayvan sayısının bu kadar yüksek oranda olduğunu bilmiyordum. Özellikle aspir yağında Türkiye'deki ilk 3'ten birisi olduğunu bilmiyordum. Ayçiçek ve kabak çekirdeğinde yine Türkiye'de birinci ve ikinci olduğunu bilmiyordum. Yine arpada bu kadar yüksek oranda üretim olduğunun farkında değildim. Tabi ki bunların hepsi gelmeden önceydi. Yine Kayseri'de özellikle elmada Türkiye'de 5'inci sırada olduğunu bilmiyordum. Bizim hep aklımıza elma deyince Amasya geliyor. Ancak baktığımız zaman Türkiye'de üretimde ilk 5'de olması muazzam ve muhteşem bir şey.” ifadelerini kullandı.

"Bu yıl için tarım ve hayvancılığa 6 milyon TL ayırdık"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “Biz üreteni sırtımızda taşısak az. Sizin için varız. 3 yılda 100 milyon TL tarım ve hayvancılığa hibe bağlamında destek verdik. Bu sene de sadece 60 milyon TL ayırdık. İnşallah 1 milyar TL'lik Ağustos ayındaki ek bütçemizin artıracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Bizlerde çiftçimizin ve hayvancılık yapan kardeşlerimizin ellerinden tutmak istiyoruz. Kırmızı Et Üreticileri Başkanımızın ve mensubu olan üyelerimizin fedakarlığını gayretlerini de hatırlatmak istiyorum. Onlarla olan işbirliğimizle de çok şükür Kayserimize çok büyük kazanımlar sağlayacağımızı da belirtirken, Beydeğirmeni besi yerindeki 5 milyon metrekarelik alanda hayvancılığa en büyük desteği verme yönünde işbirliğimizi gerek borsamıza gerek kırmızı et üreticileriyle burada hatırlatırken, Kayseri'de 900 bin civarında küçükbaş, 500 bine de yaklaşan büyükbaş hayvanın olduğunu sevinerek, müjdeliyorum. " diye konuştu.

"Kayseri önemli bir tarım ve hayvancılık merkezidir"

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ise, “Şehrimiz her ne kadar ticaret ve sanayi şehri olarak anılmakta olsa da ticaret ve sanayinin yanında önemli bir tarım ve hayvancılık merkezi konumundadır. Kayseri Ticaret Borsası olarak göreve geldiğimiz günden bugüne ilimizin tarım ve hayvancılık alanında gelişimine katkı sağlamak adına birçok proje yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz özverili çalışmalarla şehrimizin tarımsal ve hayvansal işlem hacmini yüzde 116 arttırarak 6 milyar 100 milyon TL'ye çıkardık. Tabi ki bu rakamları da yeterli görmüyor, önümüzde ki 4 yıllık süreçte tarımsal ve hayvansal işlem hacmimizi 20 milyar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Yine Borsa olarak 4 yıl önce faaliyete geçirdiğimiz laboratuvarımızda; gıda ve toprak analizlerinde uzman kadromuzla Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı olarak çalışmaya, üreticimize destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp