Kayseri MYO Öğrencilerine Yeni İstihdam Kapısı

Kayseri MYO Öğrencilerine Yeni İstihdam Kapısı

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Türk Telekom Grubu tarafından organize edilen ’MYO İstihdam’ Projesi’nin protokol sözleşmesi imzalandı. Protokol kapsamında, Kayseri MYO öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor.
ERÜ İletişim Fakültesi Süleyman Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine, ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Kayseri MYO Müdürü Hamdi Taplak ve davetliler katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, "Öncelikle Türk Telekom yetkililerine bu iş birliği için teşekkür ediyorum. Bu işbirliğini hayata geçirirken sorumluluk almaktan çekinmeyerek önemli bir sorumluluk üstlendiler. Çocuklarımızın daha eğitim başında talep edilen insan kaynaklarına göre yetiştirirsek, hem çocuklarımızın geleceği daha iyi olur hem de Türkiye daha iyi noktalar gelir. Türk Telekom yetkilileri bu sorumluluğu almasalardı öğrencilerimiz eğitim alırken edinecekleri bilgiyi mezuniyetleri sonrasında edinmeye çalışacak ve bazıları da bu imkana sahip olamayacaktı" dedi.
Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın ise, "Türkiye’nin geleceğine inanan ve bu gelecek için yatırım yapmayı göre bilen Türk Telekom grubu olarak Erciyes Üniversitesi ile birlikte telekomünikasyon sektörünün kaliteli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla meslek yüksekokulu özel sertifika programları tasarladık. Teknoloji gibi her gün kendini yenileyen bir sektörde dinamik yapımızla önemli eğitim programları hazırlıyoruz. MYO İstihdam Projesi’nin pilot uygulamasını Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Erciyes Üniversitesi ile gerçekleştirmek bizim için mutluluk. Erciyes Üniversitesi ile teknolojisinin zirvesinde bir şirket olarak zirvede buluşmanın sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.
Törende bir konuşma yapan Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdürü Hamdi Taplak da, proje ile beraber öğrenciler için yeni bir istihdam kapısının açılacağını söyleyerek, Türk Telekom yetkililerine teşekkür etti.
Düzenlenen tören, protokol sözleşmesinin imzalanması ile sona erdi.

Google+ WhatsApp