Kayseri dahil 73 ilde ‘MERCEK-7’ operasyonu: bin 264 gözaltı

Kayseri dahil 73 ilde ‘MERCEK-7’ operasyonu: bin 264 gözaltı

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Kayseri dahil 73 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak ‘MERCEK-7’ operasyonları düzenlendi. Operasyon sonucunda bin 38 silah ele geçirilirken bin 264 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından son 4 günde İstanbul, Şanlıurfa, Adana, İzmir, Ankara, Konya, Mersin, Manisa, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Balıkesir, Bitlis, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Elazığ, Çorum, Denizli, Zonguldak, Aydın, Batman, Osmaniye, Adıyaman, Eskişehir, Malatya, Mardin, Van, Afyonkarahisar, Amasya, Muğla, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Düzce, Kayseri, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çankırı, Edirne, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kilis, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yozgat olmak üzere 73 ilde evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen ‘MERCEK-7’ operasyonlarında 787 ruhsatsız tabanca , 38 Uzun Namlulu Tüfek, 51 kurusıkı tabanca, 162 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam, bin 38 Silah ele geçirildi. Bin 264 Şüpheli ise gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon anına ilişkin görüntüleri paylaşarak, “Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimiz müsterih olsun ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.

Google+ WhatsApp