Kar altında kışlık yiyecek bulma telaşı

Türkiye’nin en çok kar yağan illerinin başında gelen Bitlis’te, kar altında kaybolan kışlık yiyecekleri bulma telaşı yaşanıyor.

İlk cemrenin düşmesinin ardından havaların iyiden iyiye ısınmaya başladığı kentte, yaz sıcağında bozulmasın diye toprak altına gömülen kışlık yiyecek arama operasyonu başladı. Bitlis ve ilçelerinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, bugünlerde metrelerce kar altında kaybolan kışlık yiyeceklerini bulup çıkarma derdine düştü. Yazın bozulmasın diye evlerin bahçelerine gömülen peynir, turşu, konserve ve patates gibi kışlık ürünler, üzeri karla örtülü toprak altından çıkarılmaya başlandı. Yiyecekleri aramak için uzun uğraş veren Bitlisliler, uzun bir operasyon ve kendine özgü arama yöntemleriyle tespit etmeye çalışıyor. Çubukları kara batırıp alanları belirleyen vatandaşlar, daha sonra kazarak karlar altında kaybolan yiyeceklerini çıkarıyor. 

Tatvan ilçesindeki evinin bahçesine yazın gömdüğü kışlık yiyecekleri bulmak için çabalayan Hakim Taşdemir, “Biz yazın aldığımız peynir ve patates gibi kışlık yiyecekleri bozulmasın ve kışın kullanabilelim diye toprağa gömüyoruz. Malum bu yıl Bitlis’te 6-7 metreye yakın kar yağdı. Bu nedenle biz de etkilendik. Dolayısıyla yazın gömdüğümüz peynir ve patatesler kar altında kaybolduğu için bulamadık. Zor şartlar altında aramaya çalıştık ve sonunda bulduk. Bulduğumuz kışlık yiyeceklerimizi çocuklarımızla birlikte afiyetle yiyeceğiz” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp