KANKA’dan 500’üncü ilik nakli kutlama kahvaltısı

KANKA’dan 500’üncü ilik nakli kutlama kahvaltısı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi kurulduğu günden bu yana yaptığı 500. Kemik iliği naklini; Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği ile birlikte kutlama kahvaltısı düzenledi.

Türkiye’nin en büyük Çocuk Hematoloji ve Onkoloji hastanesi olan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kemik İliği Nakil Merkezi, KANKA Derneği 2017 yılında kanser hastası çocuklar için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olurken bugüne kadar 500’üncü ilik naklini gerçekleştirdi. 500’üncü kemik iliği nakli nedeniyle kutlama kahvaltısı düzenlendi. Düzenlenen kahvaltıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Hayırsever Süleyman Çetinsaya, KANKA Dernek Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, KANKA Derneği Başkan Yardımcısı Ekrem Ünal ve diğer  yönetim kurulu üyeleri, önceden nakil olup iyileşmiş hastalar ve aileleri, protokol, hayırseverler, hastane personelleri, bağışçılar ve gönüllüler katılım gösterdi. 
 
Kutlama Kahvaltısında konuşan KANKA Dernek Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, 500’üncü kemik iliğini gerçekleştirmenin mutluluğuna değinirken Merkezin ve Türkiye'nin en önemli çocuk kanser, kemik iliği nakli ve kök hücre merkezi olmasını istediklerini belirtti. Karakürkçü, “Çocuk hekimi olarak buradaki herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada ki herkes KANKA’ya destek verdi. Kimi zamanını, kimi emeğini, kimi parasını bağışladı ve bugünlere geldik. Biz burada hastayı muayene edip hastayı göndermiyoruz biz burada hastayla birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp