Kamil Saraçoğlu´nun ´arsa Bağışı Karşılığında Aday Gösterilmediği´ İspatlandı

Kütahya´nın AK Parti´li Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, MHP Milletvekili Alim Işık´ın, özelleştirilen Elektrik Üretim A.Ş.´ye ait (EÜAŞ) arazinin, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı´na (TÜRGEV)

Kütahya´nın AK Parti´li Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, MHP Milletvekili Alim Işık´ın, özelleştirilen Elektrik Üretim A.Ş.´ye ait (EÜAŞ) arazinin, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı´na (TÜRGEV) ´usulsüz olarak devredilip, karşılığında da kendisinin aday gösterildiği´ yönündeki iddiaların, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ´şikayet evrakının işlemden kaldırılıp kaydının kapatılması´na karar verildiğini bildirdi.
Başkan Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı İshak Gazel ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Ceyhun ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.
30 Mart Yerel Seçimleri´nde temiz bir siyaset anlayışıyla çalıştıklarını, ancak bunu diğer adaylarda göremediklerini dile getiren Saraçoğlu, "Bilindiği gibi, o dönemde karalama ve iftiralarla karşı karşıya kalmıştık. Alim Işık, 8 yıldır Milletvekilliği yapıyor. Işık kulağına en küçük bir şey geldiğinde mal bulmuş gibi hemen hareke geçiyor. Kendisi hiç bir iddiayı araştırmıyor hemen harekete geçiyor. EÜAŞ´a ait arazinin Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı´na devredilip, karşılığında benim aday gösterildiğim yönünde iddiaları olmuştu. Bunu kendisi mahkemeye taşıdı.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ´şikayet evrakının işlemden kaldırılıp kaydının kapatılmasına´ karar verdi" diye konuştu.
Başkan Saraçoğlu, Alim Işık´a tazminat davası açıp açmayacağını, yapacağı değerlendirme sonrası karar vereceğini ifade etti.
30 Mart Yerel Seçimleri´nde MHP Belediye Başkan Adayı olan Milletvekili Alim Işık, o dönemde AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı olan Kamil Saraçoğlu, Vali Şerif Yılmaz ve o dönemin Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na şikayette bulunmuştu.(EFE)

27.10.2014 13:52:14 TSI

Google+ WhatsApp