İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayları esnaf ziyareti gerçekleştirdi

İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayları esnaf ziyareti gerçekleştirdi

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Kocasinan Beledi Başkan Adayı Yurdaer Şahin Yeraltı Çarşısı’ndaki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf ziyareti sırasında konuşan Yücel, “Esnaf müşteri istiyor. 10 yıldır gördüğüm manzara sürekli olarak bir oy kaybı ve müşteri kaybıyla gidiyor. İktidar partisi oy kaybediyor, esnaf müşteri kaybediyor. Kayserimizin hali gerçekten içler acısı. Bu şehre acilen Turizm Daire Başkanlığı kuralım” dedi.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Kocasinan Beledi Başkan Adayı Yurdaer Şahin, Kayseri İl Başkanı Tansu Şener ve il teşkilatı Yeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İYİ Parti adayları esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnaf ziyareti sırasında konuşan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, “Biz esnafımızla neredeyse 10 yıldır birlikteyiz, sahadayız. Yeraltı Çarşısı’nı defalarca kez ziyaret ettik. Esnafın hiçbir zaman memnuniyetini görmedik. Müşterisizlik çok fazla. Buraya Kayseri halkının çok inmediği, yabancı turistin, insanların alışveriş yapmadığı bir alandayız. Esnaf gerçekten dertli. Artık bu siyasi bir söylem olmamalı. Esnaf müşteri istiyor. 31 Mart’a ben 10 yıldır hazırlanıyordum. 10 yıl içerisindeki son 2 aydayız. 10 yıldır gördüğüm manzara ise sürekli olarak aşağıdan yukarıya bir oy kaybı ve müşteri kaybıyla gidiyor. İktidar partisi oy kaybediyor, esnaf müşteri kaybediyor. Kayserimizin hali gerçekten içler acısı. Bu şehre acilen Turizm Daire Başkanlığı kuralım. Başka şehirlerden, şehrimi anlatan bir ekip oluşturalım. Şehrimi Adana, Antep, İzmir veya Antalya gibi yerlerdeki iç turizm hareketliliği gibi Nevşehir, Kırşehir, Sivas gibi illerden de hafta sonları biz buraya bir akın sağlayalım. Esnaflarımıza söz veriyorum. Turizm Daire Başkanlığı’nı kuracağız. Ve bu şehre diğer illerden ilçelerden, Avrupa’dan ve dünyadan gelen Kapadokya turistini de Kayseri’ye taşıyacağız. Bu mutsuzluklarını umuda dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
‘31 MART’TAN SONRA GEREKENLERİ YAPACAĞIZ’
 
Esnafın dükkan kiraları ve müşterinin olmamasından dolayı dertli olduğunu dile getiren İYİ Kocasinan Beledi Başkan Adayı Yurdaer Şahin, “Bizde esnaf olduğumuz için esnafın problemini sıkıntısını iyi biliyoruz. Bu yaptığımız esnaf ziyaretinde esnaf kiradan dolayı dertli, müşterisizlikten dertli. Sosyal yaşamı bitirdiğiniz zaman aslında ticareti de bitiyorsunuz. Şehirde sosyal yaşamı ne kadar canlı tutarsak, hareketliliği sağlarsak esnafta o kadar mutlu olacaktır. Bizler esnaf olduğumuz için bunun çözümünü biliyoruz. İnşallah 31 Mart’tan sonra gerekenleri yapacağız” şeklinde konuştu. 
 
Esnaf Ercan Özdemir ise, “İşlerimiz durgun. İyi dersek yalan söyleriz. Şu anda dükkânımız bomboş. Hangisi hayırlısıysa o seçilsin” dedi.

Google+ WhatsApp