İstanbul polisi alarmda

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası İstanbul Emniyeti de alarma geçti.

Emniyet görevlileri, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Ankara'daki terör saldırısının ardından "İstanbul'da güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardık" açıklaması sonrası İstanbul'da özellikle vatandaşların yoğun olduğu yerlerde güvenlik tedbirlerini arttırdı.

HAVALİMANINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Atatürk Havalimanı'nda terminal girişlerinde bulunan özel güvenlik personeli uyarıldı. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri Atatürk Havalimanı'nda tüm önlemleri alırken, terminal çevresinde içinde Metro katında ve otoparkta önlemlerini artırdı. Terminal içinde görevli polis memurlarının yanı sıra terminal içerisinde sivil memurlar da görevlendirildi.

Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri havalimanının içinde ve çevresinde önlemlerini artırırken, metro katında ise uygulama yapıyor. Eller tetikte bekleyen polis ekipleri, çelik yelekle görev yapıyor. Metro katında Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular arasından şüpheli görünenler kimlik kontrolünden geçiriliyor. Uygulama yapan polis memurları şüpheli gördükleri tüm yolcuları durdurarak kimlik kontrolünden geçiriyor. Atatürk Havalimanı girişlerinde bulunan X-Ray cihazlarında çalışan özel güvenlik personelinin de daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'na giriş yapmak isteyen bazı yolcuların çantaları bomba ve patlayıcı tespitinde kullanılan iz dedektörleriyle aranıyor. Güvenlik personelinin şüphelendiği bazı çantalar ve cihazlar kontrol noktasında bulunan polis memurlarının elinde bulunan iz dedektörü ile aranıyor. Arama noktalarında görevli personelin daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı ve şüpheli görülen herkesin detaylı aramadan geçirilmesinin istendiği öğrenildi.

ÇAĞLAYAN'DAKİ İSTANBUL ADLİYESİ'NDE DE TEDBİRLER ARTTIRILDI
Güvenlik önlemleri kapsamında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde de tedbirler arttırıldı. Çevik Kuvvet otobüsleri adliye önünde beklerken, adliye önüne polis bariyerleri çekildi. 

Google+ WhatsApp