“IRAK'IN HİÇBİR BÖLGESİNDE REFERANDUM YAPILMAMALI”

“BARZANİ REFERANDUMUNA EVET DEMEKLE, ONU HOŞ GÖRMEKLE SİHA’LARIN SİVİLLERİ VURDUĞUNU İFTİRASINI ATMAK AYNI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR”

Büyük Birlik Partimizin Genel Başkanı Mustafa Destici beraberinde bulunan Divan Üyeleri Ahmet Gürhan, Ünsal Karabulut, MKYK üyesi Ali Kolbaşı ve Ankara İl Başkanı Mahir Alay ile birlikte, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfını ziyaret etti.

Genel Başkanımız Mustafa Destici burada yaptığı konuşmada, terörün tüm unsurlarına karşı topyekun mücadelenin devam ettiğini ve bu mücadelede şehitler verildiğini anımsattı.

Bütün şehitlere rahmet dileyen Destici, gazilere de acil şifa diledi.

Genel Başkanımız Mustafa Destici konuşmasında, Barzani referandumuna Evet demekle, onu hoş görmekle SİHA’ların sivilleri vurduğu iftirasını atmak aynı zihniyetin ürünü olduğunu söyledi.

Destici, “Başta Gazi Mustafa Kemal Olmak üzere vefat eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Şuanda hayatta bulunan gazilerimize de şahsım, camiam ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız ve hür olarak varsa, ülkemizin semalarında ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanıyorsa, minarelerimiz de ezan sesi yükselmeye devam ediyorsa, Kürdü, Türkmeni, Lazı, Çerkezi Boşnağı, Alevisi Sunnisi ile burada kardeşçe bir olarak yaşamaya devam ediyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz.   Gazilerimizin Vakfında şehitlerimizin aileleri ile birlikte olmaktan çok memnunum.” dedi.

Terörle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Terör unsurlarının tümüne karşı topyekun bir mücadele var. Bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz.
Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bu yana gazilerimizin, şehitlerimizin geride bıraktığı ailelerinin hep yanında durduk ve olduk. Bundan sonrada sonuna kadar olmaya devam edeceğiz. Bu vatan toprakları şehit kanlarıyla sulanmıştır. Gazilik ruhuyla var olmuştur.
” diyerek sözlerini sürdüren Genel Başkanımız;
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun “Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (KBY) bir hafta sonra yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna yönelik tepkileri abartılı bulduğu” açıklamalarına sert bir dilde tepki gösterdi.

Destici, “Bu milletvekilinin açıklaması kabul edilebilir değildir. Orada kurulmaya çalışan bir Kürt Devleti değildir. Orada kurulmaya çalışılan ikinci bir İsrail’dir. Bizler bunu yıllardır söylerken, Irak Başbakanı da bizim gibi söyledi. Türkiye’nin burada çok kararlı bir tutum sergilemesi gerekir. O milletvekili de çok hevesliyse gitsin Irak Bölgesel Yönetiminin parlamentosuna girsin. Hayatını da orada devam ettirsin.” dedi.
Genel Başkanımız  Destici, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletvekili olan bir kimse sözde bağımsızlık ve İsrail’in desteklediği referandumu Evet diyemez. Evet diyen milletvekilinin SİHA’ların sivilleri vurduğu iftirasını atan kişi ile aynı duruma düşer. SİHA’ların sivilleri öldürdüğü iftirasını atan kişinin düştüğü durum neyse 25 Eylül referandumuna Evet diyen milletvekilinin düştüğü durumu da odur. Her ikisi de Türkiye Cumhuriyeti Devletine, terörle mücadeleye, Türkiye Cumhuriyetinin bekasına, sınır bölgesi güvenliğine ihanettir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin menfaatinin aksine düşüncelerdir bunlar. “ şeklinde konuştu.


Vakıf Başkanı Lokman Aylar da "Biz bu ülke için bedenlerimizi, canlarımızı, kanlarımızı feda ettik. Etmeye de her daim hazırız. Biz bu ülkeye can vermekten, kan vermekten, bedel ödemekten değil, bu vatan topraklarında yaşayıp, ekmeğini suyunu içip, bu bayrağın altında bize ihanet eden insanların varlığından rahatsızız. Bana kurşun sıkan hainle kolkola girenlerden rahatsızız." ifadesini kullandı.


Aylar ayrıca, “Büyük Birlik Partisi ve Genel Başkanı Mustafa Destici bizlere her zaman destek olmuşlardır. Onların güçlü olması bizim güçlü olmamızdır. Onların dik durması bizlerin durmasıdır. Büyük Birlik Partisi bizim yuvamızdır. Genel Başkanımız Mustafa Destici bizlere büyük destek vermektedir. Kendilerinin yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Google+ WhatsApp