İp Genel Başkanı Perinçek Niğde´de Konferans Verdi

-İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK´nın Kürdistan kurma hayallerinin çöktüğünü belirterek, "PKK, Mehmetçiği içeride vuruyor, sonra diyor ki `hey Mehmetçik gel beni kurtar´. Vurduğu Meh

-İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK´nın Kürdistan kurma hayallerinin çöktüğünü belirterek, "PKK, Mehmetçiği içeride vuruyor, sonra diyor ki `hey Mehmetçik gel beni kurtar´. Vurduğu Mehmetçikten yardım istiyor. Oradan göçen halk geliyor Mehmetçiğe sarılıyor" dedi.
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Niğde´de "Türkiye´nin Çıkış Yolu: Milli Meclis Milli Hükümet" konulu bir konferans verdi. Grand Otel´de düzenlenen konferansta Perinçek, PKK´nın Kürdistan kurma hayallerinin çöktüğünü belirtti. Doğu Perinçek, "Arap´ta (Kobani) Amerika bir kez daha yenildi. Bombardıman ediyor. Şunu yapıyor bunu yapıyor ama oradaki PKK´yı kurtaramıyor. PKK `hey Amerika kurtar beni´ diyor. Silahı veriyor, külahı veriyor. Amerika, PKK´yı Arap´ta kurtaramadı. PKK, Mehmetçiği içeride vuruyor, sonra diyor ki `hey Mehmetçik gel beni kurtar´. Vurduğu Mehmetçikten yardım istiyor. Oradan göçen halk geliyor Mehmetçiğe sarılıyor. Bu tablo çok önemli. PKK´nın itibarı sıfır oldu, hayalleri yıkıldı. PKK; `Kobani´de hükümetçikler yapacağız, Kürt koridoruna biz hükmedeceğiz. Açacağız Doğu Akdeniz´e çıkacağız. Buradan gelip Türkiye´den toprak alıp, Kürdistan´ı kuracağız. Bütün bu hayaller yıkıldı. Silahımız var, külahımız var, Ali kıran baş keseriz´ diyordu. O hayallerde çöktü. Hani silahın vardı. Kandil´de adamın vardı, niye gidip orada savaşamıyorsun. Savaştan kaçtı. Gelenleri 500 kişi gelmiş. Hadi gidin orada savaşın diyorlar, yok diyorlar biz gidemeyiz. PKK savaştan kaçtı" şeklinde konuştu.
Perinçek´in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Yaklaşık 300 partilinin katıldığı konferansta Perinçek, daha sonra kitaplarını imzaladı.
(YE-CC-Y)

24.10.2014 21:34:22 TSI

Google+ WhatsApp