Hkü´de `gaziantep Liderlik Zirvesi´ Düzenledi

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ), `Gaziantep Liderlik Zirvesi´ düzenlendi. Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen zirvenin açılışını yapan YGA´nın Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman,

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ), `Gaziantep Liderlik Zirvesi´ düzenlendi.
Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen zirvenin açılışını yapan YGA´nın Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, hayalinde lider yetiştiren bir okulu kurmak istediğini belirterek, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin bir çok putu devirmişler. Bugüne kadar söylenen `kadından belediye başkanı olmaz´ gibi bir davranışı yenmişler" dedi.
Yaman konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sizlerin de hayallerinizi gerçekleştirmede hayal katilleri olabilir. Bunlar bazen çok yakınınız da olabilir. Babam idealist, vatan sever. Ben baba bir liderlik okulu kuracağım ve çift kanatlı liderler yetiştireceğiz hem kendine hem dünyaya açık hem manevi kanadı çok güçlü hem de dünya çapında projeler yapabilme kabiliyetine sahip dediğimde babam bana güldü ve dedi ki sana mı kaldı liderlik okulunu kurmak? Bu kadar değerli profesör var. Sonra düşündüm benim babam bu hayalin niye katili oldu? Düşündüğüm de babam da pek çok hayal kurmuş bu hayallerinin bir çoğu gerçekleşmemiş. Hayal katilleri hayallerini öldürmüş ve beni korumak istiyor" dedi.
Yapılan açış konuşmasının ardından kürsüye çıkan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu´nun `Dünyada Türkiye, Türkiye´de Gaziantep´ sözüne çok inandığını belirtti. Büyükekşi, "Sevgili Abdulkadir Konukoğlu´nun sözüne ben de bu söze çok inanıyorum `Dünyada Türkiye, Türkiye´de Gaziantep´ sözü gerçekten bizi çok güzel bir şekilde tanımlıyor. Çünkü Dünyanın göz bebeği Türkiye´nin gururu Gaziantep benim açımdan da son derece önemlidir. Çünkü Gaziantepli olmaktan gurur ve övünç duyuyorum" diye konuştu.
Gaziantep´e Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin´in liderlik etmesini çok önemsediğini vurgulayan Büyükekşi, "Gaziantep gerçekten güneydoğunun parlayan yıldızı, özellikle ihracatımızda çok büyük bir önemi var. Gaziantep´in yenide bir şansı var. Özellikle çok başarılı bir şekilde bakanlık yapan ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olması özellikle bugünde aramızda olan Fatma Şahin´i bundan sonraki yolculuğunda Gaziantep´e liderlik etmesinde benim acımdan son derece önemli. İnanıyorum ki Gaziantep´in bundan sonraki yolcuğunda Türkiye´de Gaziantep´in daha ileri gitmesinde çok büyük katkı sağlayacak ve Gaziantep´e güzel bir üniversite kazandırdığı için Hasan Kalyoncu´yu rahmetle anıyorum" diye konuştu.
Türkiye´nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için katma değerin artırılması gerektiğini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İhracatta Türkiye´nin gururu Gaziantep, son 10 yılda ihracatını neredeyse 10 katı artırdı. Türkiye´nin ihracatı son 10 yılda 3 katı artarken Gaziantep ihracatını 10 katı artırdı. Geçen yıl 6 milyar dolarlık bir ihracat rakamına ulaştı. Türkiye´nin geçen yıl ki ihracatı 152 milyar dolar şuanda ulaştığımız rakam 160 milyar dolara yaklaşıyor. Gaziantep´te ihracatını ilk 9 ayda 5 milyar dolara çıkardı. İnşallah bu başarısını 2023 yılında biliyorsunuz Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü Türkiye´nin 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Gaziantep burada önemli bir pay sahibi alacak bir şehrimiz. Bu 500 milyarın için de 30 milyar dolarlık bir ihracat hedefi var. Bu hedefe ulaşabilmek için aslında neye ihtiyaç var bu çok önemlidir. Biz şuandaki yapımızla 500 milyar dolar ihracat hedefine gidersek maalesef bunu gerçekleştiremeyiz. Bunu yapabilmek için katma değeri artırmamız gerekiyor. Katma değeri artırabilmemiz için de 4 önemli konunun üzerine ağırlık vermemiz gerekiyor. Bunların başında inovasyon, tasarım, arge ve marka konusuna bizim çok iyi bir şekilde ağırlık vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Zirvede Gaziantep´in ihracatından bahseden Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, "Bu şehir de 2005 yılında 2,5 milyar dolar ihracat gerçekleşmiş, 2013 yılında 6,5 milyar dolar ihracatı gerçekleştirmiş durumdadır. Şuanda 5 milyar dolar ihracatla yıl sonunu 7 milyar dolar ihracatla gerçekleştirmeye çalışıyor. Bunları sizin gibi bize o zaman anlatıldığında bu masalarda bu sıralarda oturup dinleyen abilerimiz, babalarımız gerçekleştirdi. Biz onların bu düşüncelerine inandık ve şuanda o hayalleri biz gerçekleştiriyoruz. Sizler de inanacaksınız. Doğuştan lider doğulur. Ama bilin ki bu coğrafya da yaşayan herkes lider doğar. Bunu geliştiren kendine inanan bu ülkenin ileride liderleri olacaktır. Ama bir şey unutmayacağız. Hiç bir zaman hırsımız aklımızın önüne geçmeyecek" açıklamasını yaptı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, inovasyonun öneminden bahsederek şunları söyledi:
"Aslında inovasyon yapma zorunluluğu var. Bir lüks değil inovasyon. İnovasyon yaptığınız taktirde lider olabiliyorsunuz. İnovasyon yapamazsanız inovatif olamazsınız. Sadece bir takipçi olmak zorunda kalırsınız. Eğer bir liderseniz topluma liderlik yapmak istiyorsunuz daha fazla rekabetçi olmanız gerekiyor oda inovasyonla olabilecek bir durum. Bir lider ve bir firma için, bir kurum için gerekli bir şeydir. İnovasyon içinde değişimli gelişim var."
Vakıf üniversitelerinin başarısından bahseden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Sizlerle övünüyoruz. Şehrimizin 4 üniversitesi var. Vakıf Üniversitesi her geçen gün ülkemizin uluslararası boyutta kendini gösteren kaliteli bir noktaya gidiyor. Bizim en büyük zenginliğimiz ve geleceğimiz sizler olacaksınız. Aslında sizler lider adaylarımızsınız ve liderlerimizsiniz. Fakat tabi hayat büyük bir tecrübedir. Aslında hayatımızda karar noktaları ve geçiş noktalarını ne kadar güçlü yönetebilirsek o kadar iz bırakacağımıza inanıyorum. Benim inandığım bir şey var. Sevmediğiniz işi başaramazsınız. Yaptığınız işe aşkınızı katacaksınız, yüreğinizi katacaksınız başarılı olasınız" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, YGA Girişimcileri Başkanı Gökhan Meriçliler´in de sunum yaptığı zirveye, Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da katıldı.
(FS-VSA-YHY-Y)

27.10.2014 16:15:25 TSI

Google+ WhatsApp