Hacı Halil Bayraktar Caminin Temeli Atıldı

Hacı Halil Bayraktar Caminin Temeli Atıldı

Hacı Halil Bayraktar Caminin Temeli Atıldı

Kayseri’nin Talas ilçesinde hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaptırılan Hacı Halil Bayraktar Caminin temeli atıldı.
Talas ilçesi Mevlana mahallesinde yaptırılan caminin temel atma törenine AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Yaşar Karayel, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Şahin Güven, hayırsever İzzet Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin temel atma töreninde konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas ile ilgili bilgiler verdi. Palancıoğlu, göreve geldiklerinden bu yana Talas ilçesine çeşitli sosyal alanın yapıldığını belirterek, çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Palancıoğlu ayrıca, hayırsever İzzet Bayraktar’a yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.
Hayırsever İzzet Bayraktar ise, yaptığı çeşitli hayırlara bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bayraktar, yapımı tamamlandıktan sonra faaliyete girecek caminin hayırlara vesile olmasını diledi.
İl Müftüsü Şahin Güven de, “Talas ilçemize yeni bir cami kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Talas ilçemiz son yıllarda çoklu bir yapılaşmada olduğu için camiye ihtiyaç vardı. Bu nedenle yeni yerler tespit edilerek camilerimizin yapılmasına hız verdik. Çok kısa süre sonra Talas ilçemizde yeteri kadar camimiz olacak” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, “Bugün çok hayırlı bir iş için buradayız. Bizler Kayseriliyiz. Kimimiz 1-2 yıl içinde yeni geldik. Kimimiz 10-20 sene önce geldik. Kimimiz de bu topraklara 300-500 sene önce geldi. Kimine yerli kime köylü demişler. Bunun hiç önemi yok. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Belli hasretlerimiz ve özelliklerimiz var. Kayserili olmaktan her yerde övünürüz. Övünmemiz boşuna değil. Herkes doğduğu yeri sevebilir ama bizim Kayseri’yi sevmemiz ve övmemiz boşuna değil. Bu memleket sanayi ve ticaret şehri. Bu memlekette insanlar ekmeğini taştan çıkartmışlar. Sonra şehri büyütmüşler ve geliştirmişler. Bunlardan dolayı övünürüz. Son 20 yılda özellikle bir vasfımız hepsinden öne çıkmaya başladı. O vasfımızda hayırseverliğimiz. Keşke 81 il bizi geçse. Keşke oralarda hayırseverlikler kat kat daha fazla olsa. Allah’tan dileğimiz bu ama ne yazık ki öyle olmuyor. Kayseri’de son 10 yılda benim belediye başkanlığım dönemimde 4 kere hayırseverler zirvesi yaptık. 650’den fazla hayırseverimize ödül verdik. Kayseri’de yapmış oldukları hayrın bedeli 1 milyar doları geçiyor. Bu kolay değil. Başka şehirlerde ne yazık ki bu kadar hayırsever bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp