Genç´ten Bursalı İş Adamlarına Yatırım Daveti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bursalı iş adamlarını Samsun´a yatırım yapmaya davet etti. Bursa-Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) Genel Başkanı Savaş Otruş ve yönetim kurulu üyeleri Başkan

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bursalı iş adamlarını Samsun´a yatırım yapmaya davet etti.
Bursa-Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) Genel Başkanı Savaş Otruş ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Osman Genç´i makamında ziyaret etti. Bursa´da 250 bin Samsunlunun yaşadığına işaret eden Otruş, Başkan Genç´i Bursa-Samsun Tanıtım Günleri´ne davet etti. Bursa gibi pek çok büyük şehirde 100 binlerce Samsunlunun yaşadığına dikkat çeken Başkan Genç de, Samsun´un ekonomik anlamda geri kaldığını belirterek, şehrin ekonomik verilerinin yükseltilerek beyin ve insan göçünün önlenmesi gerektiğini söyledi. Samsun´un yaşanabilir şehirler arasında 46. sırada bulunduğunu ifade eden Genç, "Maalesef şehrimiz sosyoekonomik gelişmişlikte 33, eğitimde 51, kültür-sanatta 53. sırada. Bunları düzeltmek biz yerel yöneticilerin görevidir" dedi.

"SAMSUN OSB BÜYÜTÜLMELİDİR"
Organize Sanayi Bölgesi´nin dar ve büyümeye müsait olmayan alanda sıkıştığını vurgulayan Başkan Genç, "Samsun Organize Sanayi Bölgesi´nin toplam alanı 1 milyon 600 bin metrekare. Bir tarafında havaalanı, diğer tarafta demiryolu lojistik alanı olması nedeniyle büyümeye müsait değil. Oysa Gaziantep OSB 46 milyon metrekare ve genişlemeye müsait. Antep 5. OSB´yi açtı. Çorum OSB arazisi Samsun´dan üç kat büyük. Bizim mevcut Organize Sanayi Bölgesi´ni en az 20 milyon metrekare olacak şekilde büyütmemiz gerekiyor. Çünkü buradaki firmalar alan yetersizliği nedeniyle büyüyemiyor ve dolayısıyla başka şehirlere gitmek istiyorlar" diye konuştu.

"LOJİSTİK KÖY ULUSLARARASI OLMALIDIR"
Samsun´a yapılması planlanan Lojistik Köy´ün doğru planlanması gerektiğini de dile getiren Genç, "Dünyada lojistik sektörü 6 trilyon doların üzerinde bir pazar oluşturdu. 2015 yılında ise 10-12 trilyon dolarlık bir hacme ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye´de ise yaklaşık 70 milyar dolarlık bir lojistik pazarı var. 2015 yılında ise bu oranın 120-150 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Samsun ise şu anda lojistikte sıfır. Şehrimize yapılacak olan Lojistik Köy kişilere özel değil, uluslararası nitelikte olmalıdır. Ayrıca Terme´ye termik santral yapılması gündemde. Termik santralin arkasındakiler bu şehre bunun hesabını veremezler. Bunun arkasında olanlar zamanı geldiğinde karşılarında bizi bulacaklardır. Oysa Samsun´un termik santrale değil, uluslararası yatırımlara ihtiyacı var. Samsun´dan beyin ve insan göçünü ancak böyle önleyebiliriz. Bursalı iş adamlarımızı, Karadeniz ülkelerinin Anadolu ve Orta Asya´ya, Anadolu´nun ise Rusya, Bağımsız devletler Topluluğu´na açılan kapısı konumundaki Samsun´a yatırım yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"BURSA´DA 250 BİN SAMSUNLU YAŞIYOR"
SAMDEF´in Bursa´da 250 bin Samsunluyu temsil ettiğini belirten Otruş da, şunları söyledi: "SAMDEF 17 üye dernek sayısına ulaşmıştır. Firmalarımız, birçok sektörde 25 bin iş gücü ve istihdam oluşturarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaktadır. Düzenleyeceğimiz Tanıtım Günleri´ni düzenlemekteki amacımız, biri Osmanlı´nın kuruluş şehri olan Bursa ilimiz, diğeri Cumhuriyetimizin kurucu şehri olan Samsun´umuzun gelenek ve göreneklerini, ticaret ve sanayisini karşılıklı diyaloglar içerisinde geliştirerek, iki büyük şehrimizin iletişim içerisinde faaliyet göstermesini sağlamaktır. Tanıtım Günleri´ne sizleri ve Samsunlu hemşehrilerimizi de bekliyoruz."
Başkan Genç ziyaret sonunda Otruş´a seramikten kaftan hediye etti.
(SAM-SLH-Y)

22.10.2014 16:07:02 TSI

Google+ WhatsApp