Fenerbahçe - Galatasaray rekabetinde 381. randevu

Fenerbahçe ile ezeli rakibi Galatasaray pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı’nda derbi mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftası dev bir derbiye sahne olacak. 17 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray ile aynı puanla üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe, pazar günü kozlarını 381. kez paylaşacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek.

381. RANDEVU
İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte 381. kez karşı karşıya gelecek. 106 yıllık rekabette daha önce oynanan 380 maçın 144'ünü Fenerbahçe kazanırken, 122 karşılaşma ise Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlandı. 114 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertli ekip bu karşılaşmalarda rakip fileleri 528 kez havalandırırken, Galatasaray ise 480 kez gol sevinci yaşadı.

22 MAÇTA 21 KIRMIZI KART
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan resmi ve özel son 22 maçta ise hakemler, toplam 21 kez kırmızı kartına başvurdu. Geçtiğimiz sezon başında oynanan Süper Kupa maçında sahadan atılan olmazken, en son ligin ilk yarısında 18 Ekim 2014'te Arena'da oynanan ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede Fenerbahçe'den Bruno Alves kırmızı kart görmüştü. 

AYDINUS'UN 8. FENERBAHÇE - GALATASARAY DERBİSİ 

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini yönetecek Fırat Aydınus, iki takım arasındaki 8. mücadelesinde düdük çalacak. Bu karşılaşmalarda 3 kez sarı-lacivertliler galip gelirken, 2 kez de sarı-kırmızılılar gülen taraf oldu. Taraflar 2 mücadelede ise yenişemedi.
Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında pazar günü saat 19.00'da Ülker stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Fıray Aydınus yönetecek. Fırat Aydınus, bugüne kadar iki takım arasında oynanan 7 karşılaşmayı yönetti. Bu maçlardan 3 kez sarı-lacivertliler galip gelirken, sarı-kırmızılılar 2 kez sahadan gülerek ayrıldı. 2 karşılaşmada ise taraflar birbirine yenişemedi.

AYDINUS'TAN 7 KIRMIZI KART
Bugüne kadar 7 kez yönettiği Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşmasında Fırat Aydınus, toplam 7 kırmızı kartına başvurdu. Bu kartlardan 4 tanesini sarı-lacivertlilere gösterirken, 3 kez de sarı-kırmızılı futbolcuları oyun dışına gönderdi. En çok kırmızı kart gösterdiği karşılaşma ise 12 Nisan 2009 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadele oldu. Aydınus, iki ekibe de 2'şer olmak üzere 4 kez kırmızı kartını kullandı. Bu karşılaşmada sarı-kırmızılardan Arda Turan ve Emre Aşık, sarı-lacivertlilerde ise Lugano ve Semih Şentürk oyundan atılmıştı. Öte yandan Aydınus, iki ekibe de toplam 33 kez sarı kart gösterdi. 

Google+ WhatsApp