Emine Erdoğan, D-8 Zirvesi’ne Katılan Lider Eşlerine Öğle Yemeği Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, D-8 zirvesi vesilesiyle İstanbul’da bulunan devlet ve hükûmet başkanlarının eşleri onuruna öğle yemeği verdi.

İstanbul Boğazı’nda tekne gezisinde gerçekleşen yemeğe, Nijerya Cumhurbaşkanı’nın eşi Aisha Buhari ve kızı Halima Buhari, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısının eşi Vajiheh Fadaei, Endenozya Cumhurbaşkanı Yardımcısının eşi Mufidah Yusuf Kalla, Pakistan Başbakanının eşi Sameena Shahid ve İran Ulaştırma Bakanının eşi Nafiseh Rasooli katıldı. Yemekte Emine Erdoğan’a; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı’nın eşi Hülya Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı’nın eşi Esra Albayrak, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Bayraktar da eşlik etti.

Yemeğin verildiği teknede davetliler bir süre Boğaz manzarasını izledi. D-8 zirvesi vesilesiyle gerçekleşen bu buluşmanın ülkeler arası ilişkileri geliştirmeye katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Emine Erdoğan, misafirlerine Boğaziçi hakkında bilgi verdi.

Google+ WhatsApp