Emine Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Mezuniyet Törenine Katıldı

Emine Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Mezuniyet Törenine Katıldı

Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşen törende, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da hazır bulundu.

Törende yaptığı konuşmasına, mezuniyet diplomalarını alan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek başlayan Emine Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin köklü bir geleneğin mirasçısı olduğuna işaret ederek, “Vakıf kültürünü yaşatan öncü bir üniversite kurdunuz. Sağlık alanında güçlü bir markayı bugüne kazandırdınız. Modern bilimi medeniyet değerlerimizle harmanladınız. Şifa yuvasını ilimle zenginleştirdiniz” dedi.

“ENDÜSTRİYİ DEĞİL, İNSANI MERKEZE ALAN YAKLAŞIMLAR YAYGINLAŞTIRILMALI”

İlklerin üniversitesi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde kurulan YÖK onaylı ilk Fitoterapi Merkezi’nin açılışını da yaptığını hatırlatan Emine Erdoğan, kadim tıbbi geleneklerle modern bilimin sentezinden oluşan bakış açısının önemine vurgu yaptı ve insan sağlığının; ilaç endüstrisinin acımasız çarklarına mahkûm edilmemesini, endüstriyi değil, insanı merkeze alan yaklaşımların yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Bezmialem Valide Sultan’ın merhametle mayaladığı bu kurumun şifa yurdu olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, mezun olan gençlere hitaben “Merhamet, şefkat ve sevgi sizin mesleğinizin mayasıdır” diyerek seslendi.

Fakülte, yüksekokul ve enstitü birincilerinin diplomalarının Emine Erdoğan tarafından verildiği mezuniyet töreni, kep töreni ve aile fotoğrafının çekimi ile son buldu.

Google+ WhatsApp