Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ab Parlamentosu´nda Konuştu

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belçika´nın başkenti Brüksel´de bulunan Avrupa Birliği Parlamentosu´nda "göç ve vahşetin önlenmesi" konulu oturumda Türkiye´yi temsilen bir konuşma yaptı. 13 Ek

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belçika´nın başkenti Brüksel´de bulunan Avrupa Birliği Parlamentosu´nda "göç ve vahşetin önlenmesi" konulu oturumda Türkiye´yi temsilen bir konuşma yaptı.
13 Ekim 2013 tarihinde Libya´dan İtalya´ya giden göçmen teknesinin Lampedusa Adası açıklarında batarak yüzlerce mültecinin hayatını kaybetmesinin yıldönümü münasebetiyle Avrupa Birliği Parlamentosu´nda "göç ve vahşetin önlenmesi" konulu bir oturum yapıldı. Oturuma Avrupa´nın 5 ayrı ülkesinden birer belediye başkanı ve mülteciler konusunda çalışmalar yürüten uluslararası örgütlerin temsilcileri konuşmacı olarak davet edildi. Türkiye´den de Balıkesir´in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka katıldı. Türkiye adına 10 dakika konuşan Başkan Saka, Avrupa Birliği Parlamentosu´nda kendisine destek olan Yun Kyrkos Miltiadis´e teşekkür ederek, "Böyle bir konuda Avrupa Birliği Parlamentosu´nda ülkemiz adına bulunmaktan gurur duydum. AB Parlamentosu´ndaki oturum öncesi ve sonrasında ise çeşitli temaslarda buluma fırsatı yakaladım. AB parlamenterlerine çeşitli konularda görüşlerimi anlattım" dedi.
(BT-MŞ)

16.10.2014 14:06:39 TSI

Google+ WhatsApp