DÜNYACA ÜNLÜ KONYAALTI SAHİLİNE ‘’ENGELSİZ PLAJ’’

DÜNYACA ÜNLÜ KONYAALTI SAHİLİNE ‘’ENGELSİZ PLAJ’’

Antalya Konyaaltı Sahiline Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere vatandaşlarımıza özel olarak yapılan "Engelsiz Plaj" açıldı.

Plajın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel ve eşi Ebru Türel ile Engelli vatandaşlarımıza yönelik kurulan derneklerin başkanları, diğer davetliler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuşmasında, Antalya'da engelli vatandaşlar için önemli bir hizmetin daha hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye'de 2005 den bu yana kamu başta olmak üzere her alanda engellilerle ilgili çok önemli mesafe alındığını kaydeden Vali Karaloğlu, "Antalya'ya tatile gelen veya kentte yaşayan engelliler için önemli bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Bu tür hizmetler kentimizin yaşam kalitesini yukarıya çekecek, çünkü onların hayatlarını kolaylaştırıyor. Engelli vatandaşlarımız için gece vardiyası da dahil gerekli tüm önlemler düşünülmüş." dedi.

Konyaaltı Sahili'nin sadece Antalya'nın, Türkiye’nin değil Dünyanın en güzel plajlarından biri olduğunu belirten Vali Karaloğlu, engelli vatandaşların da bu güzelliklerden faydalanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Engelsiz Antalya" hedefleri doğrultusunda hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti. Antalya'nın menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Türel, "Engelli projesi denilince bizim için akan sular duruyor, diyen Başkan Türel, engelli vatandaşlar için en iyi hizmeti yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından açılış yapılan "Engelsiz Plaj" da bazı engelliler kendileri için özel olarak hazırlanan iskeleden görevlilerin yardımıyla denize girdi.

Google+ WhatsApp