Doğu´da Hava Sıcaklığı Eksinin Altına Düştü

Yüksek kesimlerde kar yağışının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesi´nde gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan´da eksi 4 derece olarak ölçüldü. Dün Erzurum ve Ardahan´ın yüksek kesimlerinde kar yağışı gör

Yüksek kesimlerde kar yağışının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesi´nde gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan´da eksi 4 derece olarak ölçüldü.
Dün Erzurum ve Ardahan´ın yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken Palandöken, Ovit ve Ulgar Dağı beyaz gelinliğini giyindi. Karla birlikte soğuk hava gece saatlerinde etkisini artırdı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü´nden alınan bilgiye göre, gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan´da 4, Kars´ta 3, Erzurum´da 1, Erzincan ve Ağrı´da 1 derece kaydedildi.
Soğuk hava nedeniyle Palandöken Dağında bulunan gölet, su birikintileri ve ağaç dallarında buzlanma meydana geldiği gözlendi.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, bölgede kent merkezlerinde cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediği belirtilerek geceleri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.
(AA-AA-Y)

20.10.2014 13:01:39 TSI

Google+ WhatsApp