Cumhurbaşkanı'na CHP’nin çark edişi soruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Anayasa Mutabakat Komisyonu’yla ilgili şartını, “Bu tutum üzerinde zaten fazla konuşmaya gerek yok. Zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu’ndan çekilmedi mi? Orada duruyor mu?” dedi.

Fildişi Sahilinde ziyaretlerde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Başkanı Vattara ile yaptığı ortak basın toplantısında, Suriye’nin tamamında ateşkesten bahsetmenin mümkün olmadığını, saldırıların sürdüğünü söyledi. Erdoğan, "Bunu zaten yola çıkarken de söylemiştik. ‘Birçok kırılmalar olabilir’ demiştik. O an itibariyle de üçte birinde ateşkesin söz konusu olduğunu, şu anda da yine Suriye’nin bütününde bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade edebilirim. Temennim odur ki, bunun geneline yaygınlaşmasını hep birlikte görelim. Fakat Suriye’nin genelinde şu anda ateşkes yoktur. Orada yine aynı şekilde saldırılar mevzi mevzi devam etmektedir" diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefini de açıklayan Cumhurbaşkanı, “2015’te ikili ticari hacmimiz yüzde 17.5 arttı. 2020 yılında 1 milyar dolar hedefini yakalayabiliriz, ekiplerimizin buna odaklanması lazım” dedi.

CHP’NİN ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU ŞARTI

Konuşmanın ardından Erdoğan’a, CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonuna dönme sinyali vermesi ve bunun için diğer şartlarını yok sayıp kendisinin Anayasa Mahkemesiyle ilgili açıklamasını düzeltme şartı sunması da soruldu. Erdoğan, “Bu tutum üzerinde zaten fazla konuşmaya gerek yok. Zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu’ndan çekilmedi mi? Orada duruyor mu? Belki sayın meclis başkanımızın son mektubu onlarda farklı bir düşünce meydana getirmiş olabilir. Hayırlı olsun” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği ’hak ihlali’ kararı hakkında Batı Afrika ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, AYM’nin bu kararına uymadığını ve saygı duymadığını söylemişti. Meclis Başkanı İsmail Kahraman da Anayasa Mutabakat Komisyonu’nun yeniden çalışmalarına devam etmesi için AK Parti, CHP, MHP ve HDP’ye mektup göndererek aynı şartlarda tekrar masaya dönülmesi çağrısı yapmıştı.

Google+ WhatsApp