Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzede ailelere 10'ar bin lira verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzede ailelere 10'ar bin lira verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi sarsan ve Kayseri’den de hissedilen depreme ilişkin merkez üssü olan Kahramanmaraş’tan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ölü sayısının 8 bin 574'e yükseldiğini belirterek her depremzedeye ilk etapta 10 bin lira destek verileceğini açıkladı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Depremler Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi sarsan depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu. 
 
Yerle bir olan kentte inceleme yapan Erdoğan daha sonra kurulan bir çadır kente giderek depremzedeleri dinledi. Burada açıklama yapan Erdoğan, depremle ilgili yeni bilgileri paylaştı. Erdoğan, ölü sayısının 8 bin 574 olduğunu, 49 bin 133 yaralının olduğunu ve 6 bin 444 binanın yıkıldığını aktardı.  
 
‘10 BİN LİRA DESTEK’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede ailelere ilk etapta destek olmak için 10 bin lira maddi yardım yapılacağını belirtirken çadırda rahat edemeyen vatandaşların isterlerse Antalya, Alanya, Mersin’deki otellerde kalabileceklerini açıkladı.

Google+ WhatsApp