Chp Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer

CANDAN YÜCEER: KADINLAR, KADINI YOK SAYAN ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETLE 2019’DA HESAPLAŞACAK

CANDAN YÜCEER: KADINLAR, KADINI YOK SAYAN ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETLE 2019’DA HESAPLAŞACAK

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kırklareli İl Kadın Kollarının düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Yüceer, “Kadın mücadelesi dayanışmayla büyüyecek. Çok çalışacağız. Kadını yok sayan, kadını sosyal hayatın içerisinde görmeye tahammül edemeyen çağ dışı zihniyetle 2019 yılında sandıkta hesaplaşacağız” dedi. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kırklareli İl Kadın Kollarının düzenlediği dayanışma yemeğinde partililerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu gecede Yüceer, Kırklareli’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kadının olduğu her yerde mücadelenin de olduğunu söyleyen Yüceer, hiçbir mücadelenin kadınlar olmadan kazanılmayacağını, kadınların toplumun en ileri kitlesel itiraz gücü olduğunu, kadınlar dayanıştıkça, birlikte oldukça, omuz omuza verdikçe hiçbir gücün karşısında duramayacağını söyledi.

SEÇİMLER KADINLARIN GELECEĞİNİ DE ETKİLEYECEK
2019 yılında ülkenin geleceğini, kadınların geleceğini etkileyecek çok önemli seçimlerin olacağını kaydeden Yüceer, 15 yıllık AKP iktidarında kadın hakları konusunda ciddi gerilemeler yaşandığını, kadını yok sayan çağ dışı bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını bildirdi. 

AKP’NİN KADINA BAKIŞI ÇAĞ DIŞI
AKP Genel Başkanının “Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” sözlerinin doğrudan AKP’nin kadına bakış açısını yansıttığını kaydeden Yüceer, “Bu çağdışı zihniyet kadının, “fıtratı” gereği zayıf ve erkeğin himayesine muhtaç olduğunu düşünüyor. Bu zihniyet erkek şiddetine ve tahakkümüne sessiz kalan bir kadın tipi yaratmak istiyor. Demokrasinin en önemli toplumsal ilkesi olan laikliğin, kavram ve uygulama olarak içi boşaltılıyor” dedi.

O FABRİKALAR BİN BİR EMEKLE KURULDU
Konuşmasında özelleştirilmek istenen Cumhuriyetle yaşıt Alpullu Şeker Fabrikası’na da değinen Yüceer, “Alpullu Şeker Fabrikası 1926 yılında bin bir emekle, savaş yorgunu bir milletin alın teriyle, kadınların emeğiyle, erkeklerin emeğiyle kuruldu. Kadınlar bu mücadelenin de içinde olacak. Şeker fabrikalarını sattırmayacak” diye konuştu.

KADIN MÜCADELESİ DAYANIŞMAYLA BÜYÜYECEK
Kadın mücadelesinin dayanışmayla büyüyeceğini, çok çalışacaklarını kaydeden Yüceer, kadınların, kadını yok sayan, kadını sosyal hayatın içerisinde görmeye tahammül edemeyen çağ dışı zihniyetle 2019 yılında sandıkta hesaplaşacaklarını söyledi.

Google+ WhatsApp