Çalınan Yer Altı Kablolarına Sedaş Müdahale Etti Düzce

Düzce´nin Çamköy Mahallesinde geçtiğimiz günlerde çalınan yer altı elektrik kablolarına müdahalenin SEDAŞ tarafından yapıldığı bildirildi. Olay Geçtiğimiz günlerde Düzce´nin Çamköy Mahallesi´nde va

Düzce´nin Çamköy Mahallesinde geçtiğimiz günlerde çalınan yer altı elektrik kablolarına müdahalenin SEDAŞ tarafından yapıldığı bildirildi.
Olay Geçtiğimiz günlerde Düzce´nin Çamköy Mahallesi´nde vatandaşların elektrik kesintisi nedeni ile arıza kaydında bulunduğu ve arızayı gidermek için olay yerine gelen ekiplerin yer altı kablolarının çalındığını tespit ederek onarmıştı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sepaş müdahalenin SEDAŞ tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Sepaş´tan yapılan açıklamada "Öncelikle haberde bahsi geçen arızanın Sepaş Enerji tarafından değil, bölgedeki dağıtım şirketi tarafından giderildiğini belirtmek isteriz. Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce´de arıza, bakım ve onarım çalışmalarının tamamı dağıtım şirketinin faaliyet kapsamında yer almaktadır. Sepaş Enerji, SEDAŞ´tan bağımsız, ayrı bir tüzel kişiliktir. Şirketimiz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu´nun Dağıtım ve Perakende Satış Faaliyetlerinin Hukuki Ayrıştırmasına İlişkin Usul ve Esaslar kararına göre dağıtım şirketinden ayrılarak, 1 Ocak 2013 tarihinde kurulmuştur. Bu tarih itibarıyla sadece perakende elektrik satış alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak Türkiye´nin dört bir yanına elektrik satışı yapıyoruz" denildi.
(AY)

22.10.2014 15:20:09 TSI

Google+ WhatsApp