Büyükşehir Adını Kullanan Dolandırıcılar Cezalandırıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanarak dolandırıcılık yapanlar cezalandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanarak dolandırıcılık yapanlar cezalandırıldı. Üç ayrı kişiye üçer yıl hapis 8’er bin TL para cezası verildi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan'ın adını kullanarak şehit aileleri için yardım toplayan 3 sanık, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Davaya, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan da şikayetçi olarak katıldı. Bu tür dolandırıcılara halkımızın pirim vermemesi gerektiğini ifade eden Hüseyin Beyhan, şehit ailelerine yardım talebinde bulunulduğuna ilişkin yaşanan olaydan mağdurların kendisini arayıp durumu anlattıklarında haberdar olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nden kendisinin ya da bir başka kişinin hiçbir zaman yardım ya da başka amaçlı hiç kimseden para talebinde bulunmadığını ve bulunmayacağını ifade eden Beyhan, “Böyle bir paranın tarafımdan istenmediğini söyleyince olay ortaya çıktı. Adımı kullanan sanıklardan şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme heyeti, bu yolla 7 bin 500 TL dolandıran üç sanığa "bilişim sistemini kullanarak dolandırıcılık" suçundan 3'er yıl hapis ve 8'er bin lira para cezası verdi.

Google+ WhatsApp