Bursa´da Faciadan Dönüldü

Bursa´nın Orhangazi ilçesinde kumaş yüklü kamyon karayolunda aniden yanmaya başladı. 13 ton kumaş küle dönerken, Bursa İstanbul yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Kaza gece saat 01:00 sıralarında Yal

Bursa´nın Orhangazi ilçesinde kumaş yüklü kamyon karayolunda aniden yanmaya başladı. 13 ton kumaş küle dönerken, Bursa İstanbul yolu bir süre trafiğe kapatıldı.
Kaza gece saat 01:00 sıralarında Yalova Bursa karayolu Karsak kavşağı yakınlarında meydana geldi. Temel Keşmer (43) 34 UN 641 plakalı kamyonla Bursa´dan yüklediği yaklaşık 13 ton kumaşı İstanbul´a götürmek üzere yola çıktı. Kamyon Karsak kavşağı yakınlarında motor bölümünde aniden alev aldı. Kamyon sürücü alevi fark edince aracını durdurup söndürebilmek için aracından atladı.
Motor bölümünden alev alan kamyonda yangın kısa sürede büyüdü. Kamyonun kupasından kasasına sıçrayan yangın kasada bulunan kumaşları da tutuşturdu. Yanan kamyon nedeniyle trafik durdurulurken olay yerine itfaiye sevkedildi. Orhangazi ve Gemlik´ten gelen itfaiye ekipleri alev topuna dönen kamyonu söndürmeye çalıştı.
Kamyon yangını nedeniyle polis ekipleri güvenlik amacıyla trafiği çift yönlü olarak kesti. Yaklaşık 1 saat 15 dakika kapalı kalan trafik nedeniyle araç kuyrukları Karsak kavşağından Gemlik´e kadar uzandı. Yanan kamyonun kasasında bulunan ve tamamına yakını yanan kumaşlar yol kenarına ve orta refüje aktarıldı. Yola saçılan kumaşlar itfaiye ekipleri ve olay yerine çağrılan kepçe ile kaldırıldı. Küle dönen kamyon vinç yardımı ile bulunduğu yerden kaldırılırken, kamyon sürücüsü Temel Keşmer´in yangını söndürmeye çalıştığı esnada elinde hafif yanıklar oluştuğu kaydedildi. Kamyonun yol üzerinden kaldırılmasının ardından trafik normale dönerken, polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
(MÖ-İHS

17.10.2014 10:38:14 TSI

Google+ WhatsApp