Bir kısım medya Kılıçdaroğlu’nun öldürülen teröriste desteğini görmedi!

Türk basının çok okunan bir kısım gazeteleri, Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dün İstanbul’da polise saldırı düzenleyen teröriste daha önce sahip çıkmasını görmezden geldi.

Dün İstanbul Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ve polis otobüsüne saldıran kadın teröristler ölü ele geçirilmiş, saldırganlardan Berna Yılmaz’ın daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde katıldığı bir programda slogan atarak "Parasız eğitim istiyoruz" pankartı açtığı ve beraberindekilerle örgüt üyeliğinden gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

Gözaltına alınanların serbest kalması için düzenlenen eylemlere CHP’li vekiller Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı’nın da destek verdiği, hatta CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in eylem sırasında yaptığı konuşmada, "Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna’nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" dediği belirlenmişti.

KILIÇDAROĞLU DA DESTEK TWEET’İ ATMIŞTI

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gözaltına alınanlara bir destek tweet’i atarak, “Parasız eğitim isteyen öğrencileri örgüt üyesi yapanlar, Hrant Dink’i öldürenleri örgütsüz yargılıyorlar. Bu AKP’nin adaletidir” ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

BASIN CHP’Yİ GÖRMEZDEN GELDİ

Bir kısım medya ise, CHP liderinin ve kurmaylarının, öldürülen teröriste daha önce verdiği desteği görmemeyi tercih etti. Paralel yapının gazeteleri de yine teröristlere ‘terörist’ diyemedi.

Google+ WhatsApp