Başkan Yuka: "mermer Ocakları Kömür Beldesine Zarar Veriyor"

Adıyaman Kömür Belde Belediye başkanı Hüseyin Yuka, mermer ocaklarından çıkartılan mermerler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Belde çevresinde bulunan mermer ocaklarından dolayı içme sula

Adıyaman Kömür Belde Belediye başkanı Hüseyin Yuka, mermer ocaklarından çıkartılan mermerler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.
Belde çevresinde bulunan mermer ocaklarından dolayı içme sularının kullanılamadığını, mermer taşıyan Tır´ların yolu tahrip ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, belde halkının sıkıntılarına çözüm bulunmasını talep etti.
Son beş yıldan beri Kömür Bölgesi´nde mermer havzasının yoğunlaştığını belirten Hüseyin Yuka, "Mermer havzalarından dolayı ciddi anlamada bir alan kapanmış durumdadır. Bu alan yaklaşık olarak 1830 hektar ve toplam 84 mermer ocağı bulunmaktadır. Bunun 24´ü ruhsatlı çalışmakta ve 60 ocak ise ruhsat beklemektedir. Bu bölge bir mermer havzasına çevrilmeye çalışılmaktadır. Bu çalışmalar yürütülürken bununla ilgili hiçbir alt yapı çalışması yapılmadan mermer ocakları hemen faal duruma geçirilmeye çalışılmış bu çıkan mermerler nasıl taşınacak hangi yollar kullanılacak? Bu ağırlığı taşıyacak şartlarda yol yapı olmadan Kömür Beldesinin ve onlarca köyün yolu kullanılıyor. Bu yollardan günlük olarak yüzün üzerinden Tır geçiyor. Bu Tırlara tonajından fazla mermer yüklenmesinden dolayı yolarda çökmeler oluşmakta ve bu çökmelerden dolayı bu yolu kullanan yurttaşlar sıkıntı yaşamaktadır. Yol ile ilgili en önemli diğer sıkıntılardan biride yolun dar olması trafik kazalarına sebebiyet vermekte ve bu Tırlar yolda tehlike arz etmektedir" dedi.
Yuka, önlem alınmaması halinde yolu vatandaşların trafiğe kapatacağını ifade ederek, "Mermer ocaklarının belde halkına verdiği bir diğer sıkıntı ise su sıkıntısıdır. Yılardır içme suyu olarak kullandığımız suyu artık içemiyoruz. Çünkü su bulanık akıyor ve sağlıksız içilecek durumda değil, içme suyu ile ilgili yaptığımız analizde de bu ortaya çıktı yetkililer suyun içilemeyeceğini ve sağlıksız olduğunu söylediler" şeklinde konuştu.
(AHM-VSA-Y)

29.10.2014 10:51:52 TSI

Google+ WhatsApp