Başkan Ercan Aras: “Et fiyatlarında yüzde 80’lik artış söz konusu”

Başkan Ercan Aras: “Et fiyatlarında yüzde 80’lik artış söz konusu”

Kayseri Ticaret Borsası’nın kurbanlık fiyatlarının açıklanmasına yönelik düzenlemiş olduğu toplantıda konuşan Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, “Bu yıl yurt dışından 650 bin hayvan temini yapılacak. Fiyatlar, tüketicilerimizin gözünde yüksek gözüküyor ancak enflasyona bakıyoruz, her kalemde yüzde 200’lük 300’lük artış var. Et fiyatlarında da haliyle yüzde 80 civarında bir artış söz konusu.

Yurt dışından getirilen hayvanlar kurban kesiminde kullanılmamakla birlikte yerli hayvana ciddi talep var, bu sebeple kurban fiyatları makuldür” dedi.
Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Kayseri Kasaplar Odası ve Kayseri Veteriner Hekimler Odası tarafından kurbanlık fiyatları ve bayramda alınacak tedbirlere ilişkin basın açıklaması düzenlendi.
Türkiye’de kurban döneminde ortalama 950 bin ile 1 milyon büyükbaş, 3 milyona yakın da küçükbaş hayvan kesiminin yapıldığını söyleyen Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, yapılan kesimler sebebiyle de ülkede hayvan açığının oluştuğunu dile getirerek “Et Süt Kurumu da buna ilişkin birkaç önlem almış bulunmakta, geçmişte yapılan yanlışlardan dolayı hayvan sayımızda zaten bir eksiklik söz konusu. Geçen yıl yurt dışından 850 bin hayvan temin edildi, bu yılki yapılan anlaşmaya göre de 650 bin hayvan temini yapılacak. Et ve Süt Kurumu’nun almış olduğu bu karar ve tedbirler doğrultusunda et fiyatları durağan seviyede, dolayısıyla kurbanlık fiyatları da aşırı yükselmedi. Fiyatlar, tüketicilerimizin gözünde yüksek gözüküyor ancak enflasyona bakıyoruz, her kalemde yüzde 200, 300 artış var. Et fiyatlarında da haliyle yüzde 80 civarında bir artış var, nihayetinde vatandaşlarımıza pahalı geliyor ancak üreticilerin de maliyetleri söz konusu, hayvan bulmak konusunda ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Sonuçta yurt dışından getirilen hayvanlar kurban kesiminde kullanılmıyor, yerli hayvana ciddi bir talep söz mevcut, dolayısıyla kurban fiyatlarımız makul denilebilir” diye konuştu.

Google+ WhatsApp