Başkan Büyükkılıç, Doktorlar Ve Sağlık Çalışanları İle İsrail'i Protesto Yürüyüşüne Katıldı

Başkan Büyükkılıç, Doktorlar Ve Sağlık Çalışanları İle İsrail'i Protesto Yürüyüşüne Katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’deki Hekimler ve Sağlık Çalışanları tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Başkan Büyükkılıç, “Bir doktor ağabeyleri olarak, bu onurlu davranış ve yürüyüş vakur bir şekilde yapılırken, bizim kayıtsız kalmamız mümkün değildi” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’deki Hekimler ve Sağlık Çalışanlarının İsrail’in alçakça saldırılarına “Zulme ve Soykırıma Dur Demek İçin”  gerçekleştirdiği yürüyüşe katılarak, hekimler ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan Başkan Büyükkılıç, Gazze’ye destek oldu.

 

“ZULMÜ KINIYORUM. SAVAŞINDA BİR KURALI VAR”

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için gerçekleştirilen yürüyüşte konuşan Başkan Büyükkılıç, ‘Zulmü kınıyorum. Savaşında bir kuralı var’ diyerek, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Gazze’ye destek olan meslektaşlarını tebrik eden Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Her şeyden önce meslektaşlarım olarak onurlu bir tavır sergileyen, yürüyüşü yapan gerek öğrencilerimiz, gerek doktorlarımız, diş hekimlerimiz sağlık alanında çalışan dostlarımızı tebrik ediyorum. Bir doktor ağabeyleri olarak, bu onurlu davranış ve yürüyüş vakur bir şekilde yapılırken, bizim kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Kayserimize yakışan ve sizlerle birlikte olma anlayışı içerisinde bu duygularınızı paylaşmak istedim. Ahmet arkadaşımızın saldırıların sadece sağlık alanında yapılanları anlattıkça, içimden sadece belhüm adal diye nitelendirilen onlardan da aşağı,  onlardan da adice olan vahşeti burada paylaşıyorum. Zulmü kınıyorum. Savaşında bir kuralı var derler. Ama artık insanlığın bitti böyle bir davranışı dünyada neden sessiz kalınır onu da anlamış değilim. Herhalde bu İslami ve insani kimliğinden kaynaklanıyor olsa diye düşünmeden edemiyorum. O açıdan biz birbirimize sahip çıkacağız”

“İYİ Kİ VARSINIZ SAĞ DUYULU MESLEKTAŞLARIM”

İslam Alemi olarak, her zaman mazlumun yanında yer alma anlayış içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Bu alanda hem duyarlılığı, hem gayreti, hem mazlumun sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun kıymetli ekibine müsaadenizle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İyi ki var diyorum. Dünya 5’ten büyüktür diye daha işin başında bu cümleleri sarf ederken herhalde bugünleri görmüş. O açıdan biz inşallah birliğin, beraberliğin, dayanışmanın mazlumun yanında yer almanın, zulme karşı durmanın anlayışı olarak, sağlık alanında çalışanlar olarak, sesimizi elbette duyurmalıyız. Sizleri tebrik ediyorum. Hepinizin alnından öpüyorum. İyi ki varsınız diyorum. Sağ duyulu meslektaşlarım” diye konuştu.

Google+ WhatsApp