Başbakan Davutoğlu, İngiltere’de konuştu

Türkiye İngiltere DEİK toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, İngilterede konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye İngiltere DEİK toplantısında konuştu. İngiltere’de önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Türkiye bir istikrar adasıdır. Tarihi başarılar elde ettik. Bunları görüştük. Ülkemizi hedef alan terörist saldırılarla mücadele ettik. Seçimlere bu zorluklarla gittik. Geçtiğimiz dönem 7 milyon istihdam sağladık. İhracatımızda ürün çeşitliliğini sağladık. Mikro reformları hayata geçirmek istiyoruz. Hiçbir şekilde reformlarda ve eylem planından en ufak gecikmeye tolerans göstermeyeceğiz. Yaklaşık 26 sektörde reform planlarımız mevcut. Yapısal reformlar yapmak istiyoruz. Kısa orta ve uzun vadeli yapısal reformlar yapmak istiyoruz. Bir şeffaflık yasası çıkartacağımıza söz vermiştik. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yatırımların önündeki bürokrasiyi azaltmaya çalışıyoruz. AB ile 17. başlığı müzakereye açtık. Türkiye ile İngiltere ortak hedeflere sahip" dedi.

Davutoğlu, çok sayıda Türk ve İngiliz iş adamını ile finans çevrelerini bir araya getiren yemeği açılışını yaptığı konuşmasında geçen yıl da ocak ayında İngiltere'ye geldiğini hatırlatarak bu ziyaretlerinin gelenekselleştiğini belirtti. Davutoğlu konuşmasında "Avrupa'nın kaderi bu iki ülke olmadan yazılamaz. Türkiye, Britanya'nın en iyi arkadaşı ve en iyi dostu olarak ortak karlara ve ortak amaçlara sahip. İstanbul ve Londra ekonominin merkezi 2 şehir, bu şehirleri anlamayan ekonomiyi anlayamaz" ifadesinde bulundu.

Türkiye'de daha çok İngiliz firma görmek istediklerini ve 17 milyar dolar civarındaki ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılmasını arzuladıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu “Türkiye; Ukrayna, Suriye, Irak gibi jeopolitik belirsizliklerin ortasında bir ülke olmasına rağmen bu konumu onu bir istikrar adası olarak daha da değerli kılıyor” dedi.

Son bir sene içinde ülkenin 3 seçim geçirdiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu “2019 yılıma kadar hiç seçim olmayacak ve bu bize reformları gerçekleştirebilmemiz için güç veriyor” dedi. Türkiye'nin dinamik yapısı nedeniyle ekonomik olarak sürekli yüksek oranda büyümek zorunda olduğunu ifade eden Başbakan saydamlık ve rüşvetle mücadelenin de hükümetin ilk üç ayında öncelik vereceği konuların başında olduğunu belirtti. İş gücü piyasasına esneklikler getirdiklerini ifade eden Ahmet Davutoğlu İngiliz yatırımcıları Turkuaz Kart almaya davet etti ve “Bu şekilde yarı Türk vatandaşı olabilirsiniz. Daha çok yatırım yapanlar ise istedikleri zaman Türk vatandaşlığı alabilirler” açıklamasında bulundu

Google+ WhatsApp