Teröristlerin rehin tuttuğu aile operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerin 48 gündür evlerinden çıkmalarına izin vermemesi yüzünden mahsur kalan aile, operasyonla kurtarıldı.

Teröristlerin rehin tuttuğu aile operasyonla kurtarıldı

Güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgeye çıkarılan ailenin sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra tüm şahsi ihtiyaçları karşılandı.

Sokağa çıkma yasağının 48'inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde bir taraftan teröristlerle çatışan ve açtıkları hendekler ile kurdukları barikatları etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçleri, diğer taraftan da ilçeden çıkmalarına teröristler tarafından izin verilmeyen ve kalkan olarak kullanılmaya çalışılan vatandaşların yardımına koşuyor. Dün kurtardıkları bir ninenin hayır duasını alan asker ve polisler, bugün de teröristler yüzünden 48 gündür evlerinde mahsur kalan 3'ü çocuk 5 kişilik ailenin yardımına koştu. Aile, güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra önce bir sağlık kuruluşuna götürülerek, kontrolden geçirildi, ardından da tüm şahsi ihtiyaçları karşılandı.

Güvenlik güçlerine hem teşekkür hem de dua eden ailenin reisi, "Günlerdir evimizden çıkamıyoruz. Ne zaman çıkmaya çalışsak engellendik. Allah askerimize ve polisimize güç versin. Çoluk çocuk perişan olmuştuk. Yiyecek hiçbir şeyimiz kalmamıştı. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağ olsunlar bizim için canlarını tehlikeye attılar. Hanımla birlikte çocuklara bakıp bakıp ağlıyorduk. Çok zor günler geçirdik. Kıyameti yaşadık. Allah kimseye bunları yaşatmasın. Allah devletimizden razı olsun" dedi. 

 

Google+ WhatsApp