Baro Genel Kurulunda "konuşma Süresi" Tartışması

İstanbul Barosu Genel Kurulu´nda adaylar arasında gerginlik yaşandı. Cağdaş Hukukçular Grubu adayı Şerafettin Can Atalay konuşma süresini aşınca salondaki diğer adayların tepkisi ile karşılaştı. İs

İstanbul Barosu Genel Kurulu´nda adaylar arasında gerginlik yaşandı. Cağdaş Hukukçular Grubu adayı Şerafettin Can Atalay konuşma süresini aşınca salondaki diğer adayların tepkisi ile karşılaştı.
İstanbul´da yeni baro başkanının yarın belli olacağı seçimler öncesi bugün Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimleri düzenlendi. Genel Kurul´da adayların konuşmaları zaman zaman gerginliğe de yol açtı. Çağdaş Hukukçular Grubu adayı Şerafettin Can Atalay konuşma süresini aşınca tepki gördü. Hükümete yönelik yaptığı konuşmalardan ve aştığı süreden dolayı Divan Heyeti´nden uyarı alan Atalay´a, Hukukun Üstünlük Platformu üyesi Cem Kaya da oturduğu yerden kalkarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Şerafettin Can Atalay ile Cem Kaya´yı destekleyen taraflar arasında çıkan tartışma alkış ve sloganlarla devam etti.
"Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atan kesime karşı, Kaya´nın desteklediği izleyiciler ıslıkla karşılık verdi.
Yarın gerçekleşecek başkanlık seçimi için 26 bin avukatın oy kullanması bekleniyor.
(SK-ÖFA-Y)

18.10.2014 15:13:57 TSI

Google+ WhatsApp