Bakan Bozkır, Ab´ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı´nı Açıklayacak Ankara

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB´ye Katılım için Ulusal Eylem Planı´nın birinci aşamasını, yarın saat 10.30´da Avrupa Birliği Bakanlığı´nda düzenleyeceği basın toplantısı ile k

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB´ye Katılım için Ulusal Eylem Planı´nın birinci aşamasını, yarın saat 10.30´da Avrupa Birliği Bakanlığı´nda düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye´nin yeni Avrupa Birliği stratejisi kapsamında hazırlanan `AB´ye Katılım için Ulusal Eylem Planı´ iki aşamadan oluşmaktadır. Eylem Planı´nın birinci aşamasında müzakere fasıllarında Kasım 2014-Haziran 2015 döneminde uyumlaştırılması öngörülen birincil ve ikincil mevzuat ile kurumsal yapılanma ve diğer çalışmalara ilişkin öncelikler yer almaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla hazırlanan AB´ye Katılım için Ulusal Eylem Planı´nın birinci aşaması, Türkiye´deki siyasi reform sürecinin ve mevcut sosyoekonomik dönüşümün sürdürülmesi ve güçlendirilmesi açısından oldukça önemli bir rehber niteliği taşımakta, Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne katılım sürecinde atılan kararlı adımlardan birini daha ortaya koymaktadır. AB´ye Katılım için Ulusal Eylem Planı´nın 2015-2019 dönemini kapsayan ikinci aşamasının ise Kasım ayında kamuoyuyla paylaşılması öngörülmektedir" denildi.
(PLN-CC-Y)

29.10.2014 10:20:58 TSI

Google+ WhatsApp