Aziziye Kaymakamı Öz´den Bayram Mesajı

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaymakam Öz, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Cumhuriyetimizin 91. Yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kaymakam Öz, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Cumhuriyetimizin 91. Yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Milletimiz, Cumhuriyetin ilanından önce dünyada eşine zor rastlanır bir mücadele örneği sergilemiş ve ortak duygu ve hedefler etrafında kenetlenerek Cumhuriyetin temellerini atmıştır. Birinci Dünya Savaşından sonra topraklarımızı paylaşan işgalci devletler Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde başlatılan yeniden millet olma mücadelesini hesaba katmamışlardı. 19 Mayıs 1919 da Samsun da başlayan kutlu yürüyüş, Erzurum da temellerin atıldığı "Erzurum Kongresi" ile taçlandı. Sonrasında Sivas ve Anadolu´nun tüm toprakları "Yaşasın Türk Milleti, Yaşasın Bağımsızlık" diye bağırarak Türkiye Cumhuriyeti´nin ayak seslerini dünyaya haykırdı.
Geriye, Anadolu´nun kabına sığmayan bu heyecanının resmiyete dökülmesi kalmıştı. 29 Ekim 1923 de ikinci mecliste kabul edilen Cumhuriyetin ilanı ile milletimiz, bağımsızlığını ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya ilan etti.
91 yıldır aynı heyecanla kutladığımız Cumhuriyet, dünyada barıştır, yurdumuzun birlik ve beraberliği, bir başka ifadeyle bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır. Cumhuriyetimizin her alanda başarılı bireyler yetiştirmesi, toplumumuzun refahı ve huzurunun tesisi, bizlerin birinci hedefidir.
Bu düşünceler ile, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde yer edinen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyor; tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, mutlu, huzurlu ve esenlik dolu günler temenni ediyorum."
(ERZ-AA-Y)

29.10.2014 09:35:47 TSI

Google+ WhatsApp