Aykut Kocaman Medipol Başakşehir Maçı Hakkında Konuştu

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, 3-2’lik Medipol Başakşehir mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Konuşmanın zor olduğu maçlardan biri. Aslında sezon başından beri klasiğimiz oldu. 4 Avrupa Kupası karşılaşması, 4 lig karşılaşması olmak üzere 8. resmi karşılaşma, şöyle bir bakıyorum ve 4 veya 5. defadır kaleye gelen ilk topla geride başlıyoruz. Son derece kolay oynayan, hızlı çıkan takımlarda çok daha zor oluyor o enerjiyi biriktirmek ve rakibi baskı altına almak. Bugünkü maç daha da beter oldu. 2. golden sonra çevirmek çok daha zorlaştı ancak bunu başardı oyuncular. Galibiyeti aradığımız anlarda son anda yine kaleye gelen bir top… Sıkıntılı bir durum, bunu söylemeden geçemeyeceğim. Galibiyeti çok istediğimiz, çok arzuladığımız anda istemediğimiz skorla karşı karşıya kaldık. Söyleyecek bir şey yok. Çalışmaya devam” dedi.

Alınan sonuçların takımı bir adım geriye götürdüğünü belirten Aykut Kocaman, “Takımdaki en önemli problemlerden bir tanesi; bir taraftan yenilenme çabası var ama diğer taraftan da özgüven kaybı var. Gençlerbirliği maçından sonraki en önemli gösterge oydu. 10 kişi kalmış rakip karşısında 2-1 öne geçtikten sonra tamamen geri çekilmeye çalışan bir takımdık. Tamamen kaygı. İçimizde belki de bununla başlıyor bir takım sıkıntılar. Belki de Fenerbahçe tarihine geçecek bir sezon oynuyoruz bir taraftan da. Olumsuz anlamda söylüyorum bunu. Yaklaşık 8 karşılaşmanın 5’inde mağlup başlamak, gelen ilk topun gol olma ihtimali… Bu kadar çaba, geriye düştükten sonra özellikle, oyunu çevirmek için onlarca gol pozisyonu, şut, orta ama sonuçta topu rakibinizden fazla gol atamadığınız sürece söyleyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Basın Toplantısı


Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman maç sonunda düzenlenen basın toplantısında ilk olarak karşılaşmayı değerlendirdi, ardından medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Aykut hocanın sorulara verdiği yanıtlardan derlediklerimiz;

“Bireysel anlamda genel olarak konuşmuyorum. 3. dakikada golü yedikten sonra maçı çevirebilmek için son dakikaya kadar büyük çaba gösterdik. Maç genelinde  40-45 orta, bloklanmış toplarla beraber 30’a yakın şut, 7-8 gol pozisyonu, girmeyen top. Söyleyecek çok şey yok. Hataların tekrarları oluyorsa oyuncular ilgili düşünmek lazım. Bütün olarak bakıldığı zaman açıkçası çok yazık. Bunu bir şekilde çevireceğiz. Takımın ofansif kapasitesi birkaç hafta sonra çok daha fazla olacak. 10 gol attık ama 10 gol yedik. Kaleyi bulan şutların yüzde 50’si gol. Başakşehir de Türkiye’nin en organize, ne yaptığını bilen tek takımı diyebilirim.

Ceza sahası içine top götürmeye bakıldığında, öndeki takımlardan bir tanesiyiz. Esas sorun buradaki topları değerlendiren oyuncuları bir araya getirme zamanı. Trabzonspor’un ikinci yarısında Giuliano ile Roberto Soldado bir arada oynadı. Soldado’nun tam olarak hazır olduğunu söylemek zor. Skor nedeniyle Soldado’yu bugün oyunda tuttuk. Belki 15-20 dakikada önce almak gerekirdi. Bu oyunla birlikte bu oyunu tutabilirsek, sıkıntılı sürecin ötesinde çok daha iyi şeyler olacak.

Emre Belözoğlu örnek ve üst seviyede  bir oyuncu. O’nun üstünden Fenerbahçe’yi tarif edersek, doğru bir şey olmaz. Bu oyunu devam ettirmeliyiz. Şuna inanıyorum. Takım içinde yüksek şiddette arzu ve çaba var.

3 golün tamamına bireysel hata dersek işin doğru tarafını atlamış oluruz. Son orta ve son vuruş halini değerlendirirsek; yine işin büyük bölümünü atlamış oluruz. 8 şutumuz Başakşehirli oyuncular tarafından bloklandı, bu da oyunun başka bir yönü. Bu oyuna devam edeceğiz ve skorları tam tersine çevireceğiz.”

Google+ WhatsApp