Asli Kusurlu Firma Yetkililerine Ceza Vedat Yunus İkizoğlu Kastamonu

Kastamonu´da meydana gelen kazada yeteri kadar trafik ışık ve işaretlemelerinin olmadığı gerekçesiyle mahkeme heyeti, yüklenici firmanın yetkililerine 3´er yıl hapis cezası verdi. Kastamonu´da yol

Kastamonu´da meydana gelen kazada yeteri kadar trafik ışık ve işaretlemelerinin olmadığı gerekçesiyle mahkeme heyeti, yüklenici firmanın yetkililerine 3´er yıl hapis cezası verdi.
Kastamonu´da yol çalışmaları esnasında motosikletiyle 4 metrelik kanala düşerek hayatını kaybeden Şahin Helvacı´nın ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle yüklenici firmanın yetkilileri Mustafa E. ve Cemil Ü. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında yol çalışmaları esnasında trafik levha ve işaretlemelerinin yetersiz olması nedeniyle Şahin Helvacı´nın ölümüne ve Veysel Akbaba´nın da yaralanmasına sebebiyet verdikleri gerekçesiyle mahkeme heyeti, Mustafa E. ile Cemil Ü.´yü ayrı ayrı 4´er yıl 3´er ay hasis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, hapis cezasını ayrı ayrı olmak üzere 24 bin 300´er liralık para cezasına çevirdi.
(Vİ-SO-Y)

22.10.2014 18:40:20 TSI

Google+ WhatsApp