´aslan´ Avrupa´da Kükreyemedi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu´nda oynadığı 3. maçında Alman Borussia Dortmund ekibine 4-0 mağlup oldu. Grupta oynanan 3. maçın ardından galibiyet gelmemesi Galatasaraylı taraftarları üzdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu´nda oynadığı 3. maçında Alman Borussia Dortmund ekibine 4-0 mağlup oldu. Grupta oynanan 3. maçın ardından galibiyet gelmemesi Galatasaraylı taraftarları üzdü.
Sarı-kırmızılılar taraftarlarının önünde Dortmund´a 4-0 gibi farklı bir skorla boyun eğdi. Galatasaray bu sonucun ardından 2014-2015 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda oynadığı 3. grup maçında da galibiyetle tanışamamış oldu. Sarı-kırmızılı ekip bu sezon Şampiyonlar Ligi grubunda ilk maçını Belçika´dan Anderlecht ile TT Arena´da oynadı. Galibiyet parolasıyla sahaya çıkan sarı-kırmızılı takım, Burak Yılmaz´ın son dakika golü ile 1 puana razı oldu. 2. maçında İngiliz devi Arsenal´e konuk olan Aslan, 4-1´lik mağlubiyetle 3 puan özlemini sürdürdü. Son olarak Şampiyonlar Ligi´nin son yıllardaki flaş takımlarından Borussia Dortmund´u ağırlayan Galatasaray, sahadan bir kez daha yenilen 4 golle ayrıldı.

SON SIRADA KALDI
İlk 3 maç sonunda Avrupa´da bekleneni veremeyen Galatasaray, 1 puanla D Grubu´nun son sırasında yer alıyor. Grupta 3´te 3 yapan Dortmund´u 6 puanlı Arsenal takip ederken, 3. sıradaki Anderlecht´in de 1 puanı buluyor. 3 maçta rakip filelere sadece 2 gol gönderebilen sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 9 gol gördü. Galatasaray gruptaki 4. maçında 4 Kasım´da Borussia Dortmund´a konuk olacak.

GEÇEN SEZONDA BENZER SENARYO
Galatasaray, geçen sezon mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu´nda ilk galibiyetini 3. maçında alabilmişti. İlk maçında TT Arena´da dünya devi Real Madrid´e 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan sarı-kırmızılılar, ikinci maçında deplasmanda Juventus´a 2 gol atmayı başarmış ancak kalesinde de 2 gol görünce mücadele berabere bitmişti. 3. maçında Danimarka ekibi Kopenhag´ı ağırlayan Cimbom, 3-1´lik skorla galibiyetle tanışmıştı.
Galatasaray, geçtiğimiz sezon Juventus ile TT Arena´da oynanan ve kar yağışı nedeniyle bir gün sonraya ertelenen maçta Hollandalı yıldız Sneijder´in golüyle rakibini mağlup etmiş ve 2. tur vizesi almıştı. 2. turda İngiliz devi Chelsea ile eşleşen sarı-kırmızılı takım İstanbul´da 1-1 berabere tamamlanan maçın rövanşında 2-0 mağlup olarak Devler Ligi´ne veda etmişti.
(SK-SK-S)

23.10.2014 10:43:31 TSI

Google+ WhatsApp