“ASLA BU DEVLETİ YIKAMAYACAKLAR”

“ASLA BU DEVLETİ YIKAMAYACAKLAR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “15 Temmuz düpedüz bizim bayrağımıza, ezanımıza, milletimize karşı yapılmış en büyük ihanetti. Bunu da hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, evet asla bu devleti yıkamayacaklar, bu vatanı bölemeyecekler, bu bayrağı indiremeyecekler ve bu ezanı da susturamayacaklar” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişiminin 7.yıldönümündeKayseri Cumhuriyet Meydanı'nda onbinlerce insanın katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'  programında konuştu. Bakan Özhaseki, Milli iradeye sahip çıkmak için toplanıldığına vurgu yaparak bundan 7 yıl önce devletin ve milletin büyük bir ihanete uğradığını ifade etti.

“BÖYLE BİR KÖTÜLÜĞÜ TARİHİMİZDE HİÇ GÖRMEMİŞTİK”

Böyle bir alçaklığın ve kalleşliğin tarih boyunca görülmediğini belirten Bakan Özhaseki, “Bir taraftan sivil insanlara kurşunlar sıktılar. Milletin meclisini bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisini, külliyeyi bombaladılar. Böyle bir vahşeti ve kötülüğü gerçekten tarihte hiç görmemiştik. Bir taraftan sivil insanlara kurşunlar sıktılar, milletin meclisini bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisini Külliye'yi bombaladılar.” diye konuştu.

İHANETLERİ HİÇ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz darbe girişimini yönetenlerin her zaman millete yalanla ve ihanetle adım attıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, “En büyük ihaneti de yine bu millete yaptılar. Bu milletin evlatlarına yaptılar. Mehmetçiğin üniformasını giyip yaptılar. Biz bu ihanetleri hiç unutmadık. Bundan sonra da unutmayacağız. İkide bir bu hainlere mecliste çıkıp da af dileyenlere, biz ölünceye kadar onları unutmayacağımızı bir kez daha söyleyeceğiz, söylemeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

“20 YIL İÇERİSİNDE İHANETLER SIRAYLA GELDİ”

Bakan Özhaseki, FETÖ Terör Örgütü’nce sürekli tuzaklar kurulduğunu vurgulayarak, “Bin yıldır bu cennet vatanda yaşıyoruz. Geçmişte ne zor günler gördük. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde de hükümete karşı, devlete karşı, değerlerimize karşı da aynı ihanetler sırayla geldi. Gezi olayları sıradan bir olay değildir. Birkaç tane fidanın kesilmesi meselesi asla değildi. 17-25 yine bir ihtilal denemesiydi. Çukur eylemleri bu devleti, bu milleti bölme operasyonuydu. 15 Temmuz da düpedüz bizim bayrağımıza, ezanımıza, milletimize karşı yapılmış en büyük ihanetti. Bunu da hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, evet asla bu devleti yıkamayacaklar, bu vatanı bölemeyecekler, bu bayrağı indiremeyecekler ve bu ezanı da susturamayacaklar” şeklinde konuştu.

“SAĞLAM VE GÜVENLİ KONUTLAR YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, depremde yıkılan şehirlerin imar edilmesi, şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için kendisine görev verdiğini de ifade eden Bakan Özhaseki, “Evlerini en kısa sürede yapacağız. Onları o sağlam, güvenli konutlara oturtuncaya kadar bizlerde uyku olmayacak. Gece gündüz çalışacağız. Öyle sağlam evler yapacağız ki, inşallah bundan sonra deprem olduğunda bir daha kimse evinden bile çıkmayacak. Rahat edecekler, huzurla geleceğe bakacaklar. Bu konuda da sizlerin duasını bekliyorum” diye konuştu.

Programın sonunda Bakan Mehmet Özhaseki’ye Sancak Koşusu’ndan gelen Türk Bayrağı takdim edildi.

Google+ WhatsApp