Alman Gazeteciden Altaç´a Ziyaret

Alman gazeteci Marco Kauffmann Bossart´in ziyaret ettiği AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecinin başarı ile sonuçlandırılmasına çok yakın olunduğu belirtti. İsviçre´de Almanca y

Alman gazeteci Marco Kauffmann Bossart´in ziyaret ettiği AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecinin başarı ile sonuçlandırılmasına çok yakın olunduğu belirtti.
İsviçre´de Almanca yayımlanan Neue Zürcher Zeitung gazetesinin Başyazarı Marco Kauffmann Bossart, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç´ı makamında ziyaret etti. Bossart´a çözüm süreci ve son yaşanan olaylarla ilgili bilgi veren Altaç, 2002´den bu yana devrim niteliğinde reformlara imza atıklarını söyledi. OHAL´i ve Kürtçe önündeki engelleri kaldırdıklarını anlatan Altaç, "Şu an sürecin barışla sonuçlandırılmasına çok yakınız. Bu süreçte muhatabımız halkımızdır. Halkımızın güvenliği, huzuru ve refahı bizim önceliğimizdir" dedi.
Türkiye´de 77 milyon kişinin yaşadığını ve bunların yüzde 90´ının süreci desteklediğini ifade eden Altaç, süreçte temel kriterlerinin insan hakları ve demokrasi olduğunu vurguladı.
Daha sonra konuşan Bossart ise, süreci yakından gözlemlediklerini ve çözüm süreci ile Türkiye´nin dünyada ve Ortadoğu´da örnek bir ülke konumuna geldiğini anlattı. Bu sürecin somut olarak insanların gözünden anlaşılmasını olumlu bulduklarını da dile getiren Bossart, çözüm sürecini desteklediklerini ifade etti.
(MP-YRT-AŞ-Y)

21.10.2014 15:45:53 TSI

Google+ WhatsApp