Aktif Sağlık Sen´den Ek Zam Talebi

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş, akademik ve yargı mensuplarına yapılacak olan ek zammın başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm memurlara da yapılmasını istedi. Aktif Sağlık-Sen Ş

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş, akademik ve yargı mensuplarına yapılacak olan ek zammın başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm memurlara da yapılmasını istedi.
Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş akademik ve yargı mensuplarına yapılacak olan ek zammın tüm memurlara yapılmasını istedi. Karataş, "Sağlık çalışanları çok düşük miktarda olan döner sermayeleri emekliliğe ve taban aylığına yansımadığı için emekli olamazken, ek gösterge oranları değiştirilmesi talep edildiğinde, ülke kaynaklarının kısıtlılığından bahsedenler maalesef akademik ve yargı mensuplarına vermek istediği zammı diğer tüm memurlara çok görmüşlerdir. Vahim bir ayrımcılıkla karşı karşıyayız. 2014 yılı toplu sözleşmesi akademisyen ve yargı mensuplarını da kapsamaktayken neden memurlar haricinde diğer kamu çalışanlarına ek zamlar yapılıyor. Yapılan ayrımcılık Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Meclise sevk edilen Kanun Tasarısı Kamu Görevlilerinin sorununa toplu bir çözüm getirmeli, Akademik ve Yargı mensuplarıyla birlikte başta Sağlık çalışanları ve tüm memurların yüzünü güldürmelidir. Bunun dışında yapılacak her düzenleme eksik kalacaktır" dedi.
(EA-YRT-Y)

17.10.2014 17:31:51 TSI

Google+ WhatsApp